Cris Smile Studio - Clinica Stomatologica, Bucuresti

Estetica dentara

...
Fatete dentare

Ce sunt, cat costa Avantaje si dezavantaje

Dantura este unul dintre elementele care stârnesc de obicei cea mai mare cantitate de invidie. Îti place dantura cântaretei favorite si a vedetei dragi de la TV, iar când o vezi te gândesti ce bine ar fi daca dantura ta ar arata la fel. Ei bine, raspunsul este unul destul de simplu la care poate te-ai gândit, poate nu – fatetele dentare.Daca ai de gând sa îti îmbunatatesti aspectul dintilor si ai luat deja în considerare ideea de fatete dentare, iata ce este recomandat sa stii înainte de a merge la medicul stomatolog si a demara întregul proces.

Ce sunt fatetele dentare?

Fatetele dentare nu sunt altceva decât învelisuri cu o dimensiune remarcabil de redusa ca grosime, realizate din diverse materiale care difera atât ca pret, cât si ca aspect, care aduc purtatorului o durabilitate si rezistenta crescute. Aceste elemente estetice se aplica de obicei individual pe partea de exterior a dintilor frontali, indiferent ca sunt canini sau incisivi pentru a le corecta forma, pozitia sau culoarea si a crea un aspect cât mai atragator.

De mentionat este faptul ca fatetele nu sunt componente cu rol functional, ci doar estetice. Ele nu se aseamana cu coroanele dentare decât ca aspect. Coroanele dentare au capacitatea de a acoperi dintele si îi ofera un rol de refacere sau protectie, iar fatetele dentare au rolul doar de a acoperi suprafata vizibila a dintilor oferind un aspect estetic.

Cine isi poate pune fatete dentare?

Ca orice alt element ce tine de domeniul dentar, fatetele sunt recomandate unor anumite categorii de pacienti care includ:

Persoanele care au o culoare dentara neplacuta: dinti patati în profunzime pe care tratamentul de albire nu îi ajuta cu nimic sau o culoare care este neuniforma;Persoanele care au dinti cu o forma sau pozitie neplacuta: dinti inestetici, ascutiti între care exista spatii de diverse dimensiuni, dinti de tip strungareata, dinti ciobiti sau sparti, dinti prea mici sau prea mari;Persoanele ai caror dinti au o pozitie inestetica: dinti iesiti din cavitatea bucala, dinti bagati în interior sau chiar dinti rotiti;

...
Albirea dintilor profesionala

Dintii albi, stralucitori sunt asociati cu o stare excelenta de sanatate, dar si cu tineretea. Un studiu efectuat de cercetatorii britanici si aparut in publicatia dailymail.co.uk arata ca petele de pe dinti fac ca femeile sa fie percepute cu 13 ani mai in varsta. In plus, o dantura ingrijita iti va oferi mai multa incredere in tine, permitandu-ti sa zambesti mai mult.

Ce este albirea dintilor

Albirea dentara este cea mai comuna procedura de cosmetica dentara, avand rezultate vizibile si durabile. Procedura de albire dentara se realizeaza in cabinetul medical de catre medicul stomatolog, cu tehnologii speciale de albire, precum cea cu laser ZOOM.

Albirea dentara realizata in cabinetAlbirea dentara cu laser ZOOM

Albirea cu ajutorul laserului (ZOOM) este cea mai eficienta si rapida metoda de albire a dintilor, rezultatelele fiind vizibile doar dupa o singura sedinta de 45 de minute.Acesta procedura se realizeaza prin aplicarea unui gel de peroxid de hidrogen, care apoi este activat cu ajutorul luminii laser, setata la o intensitate si durata bine stabilite, in functie de nevoile fiecarui pacient.

Albire in cabinet/acasa cu gel Opalescence xtra boost

Albirea dintilor poate fi realizata si cu ajutorul tehnologiei cu gel Opalescence xtra boost. Gelul este dispus intr-o seringa de mixare de tip jet, care asigura mentinerea proprietatilor ingredientelor la fiecare aplicare.Dupa prima deschidere, acesta trebuie tinut la frigider. Gelul poate fi utilizat timp de 10 zile de la deschidere. Gelul Opalescence xtra boost poate fi aplicat atat in cabinetul medical, cat si acasa, deoarece nu necesita lampa de fotopolimerizare.

Albirea cu fateta ceramica

Fatetele dentare ceramice sunt invelisuri deosebit de subtiri, realizate din portelan si aplicate peste dintele natural, asemeni unei proteze.Aceste fatete dentare, folosite adesea de starurile de la Hollywood, sunt un fel de proteze ce se aplica individual pe partea exterioara a fiecarui dinte frontal (incisivi sau canini), pentru corectarea imperfectiunilor de culoare, forma sau pozitionare, obtinand o dantura perfecta.

Cine poate apela la albirea dentara

Inainte de a apela la albirea dentara, ai nevoie de un consult de specialitate pentru a te asigura ca dantura iti permite un astfel de tratament.

Este necesar ca toate afectiunile dentare sa fie tratate in prealabil. Astfel, inainte de albirea dentara, trebuie sa te asiguri ca nu ai carii, leziuni ale smaltului dentar sau parodontite.

Inainte de albire se va efectua o procedura de igienizare care include detartraj, periaj profesional si air-flow.

Etapele tratamentului de albire dentara