Cris Smile Studio - Clinica Stomatologica, Bucuresti
Ce este aditia de os? Aditia d(Augmentarea osoasa)
tunci când îti este teama sa zâmbesti din cauza unei danturi ce a suferit anumite traume, procedurile stomatologice permit sa-ti redobândesti încrederea în tine si în zâmbetul tau, inclusiv prin intermediul procedurii denumite “aditie de os”. Ca viitor pacient ce va suferi aceasta interventie, consideram ca este foarte important sa stii ce înseamna aditie de os si ce impune, dar si momentele în care este necesar sa apelezi la aceasta procedura medicala.În materialul pe care ti l-am pregatit astazi vei afla toate aceste informatii utile, precum si raspunsul la numeroase întrebari de interes privind aditia de os.
Ce este aditia de os?
Aditia de os este o interventie chirurgicala des practicata în cabinetele stomatologice de specialitate ce contribuie la dezvoltarea unei mase osoase extra ce va servi drept baza în efectuarea unui implant dentar. Procedura se realizeaza sub anestezie locala astfel încât sa nu resimti nici un disconfort la realizarea acestei operatiuni.
Dincolo de contributiile estetice benefice pe care le va avea un implant dentar executat ulterior, te vei putea bucura inclusiv de o masticatie mai eficienta si de un organism mai sanatos, dar si de o dantura durabila.
Cand este necesara procedura de augmentare osoasa?
Aditia osoasa este necesara în cazul în care doresti sa executi la cerere o serie de interventii de refacere a danturii, dar maxilarul nu dispune de spatiul necesar pentru acest lucru si, ca urmare, apar deformari în ceea ce priveste osul principal la care se realizeaza implantul, respectiv micsorarea volumului acesta. Totodata, procedura este necesara si în cazul în care au fost realizate extractii vechi care au dus la deformarea puntii osoase, precum si afectiuni gingivale ce au dus la extractia chirurgicala a unor zone prevazute cu infectie.
Augmentarea osoasa este o procedura realizata si în cazul persoanelor care sufera de parodontoza, atunci când protezele dentare prezinta dificultate si disconfort în utilizare sau atunci când maxilarul este sensibil, permitând regenerarea osoasa a maxilarului.
Aditia de os pentru implant dentar
Aditiile de os se realizeaza doar în momentul în care medicul stomatolog a stabilit ca nu exista nicio alta problema stomatologica ce trebuie tratata si atunci când pacientul sufera una dintre problemele mentionate anterior, ce nu permit sau nu avantajeaza utilizatorii pe termen lung în utilizarea altor metode precum protezele dentare.
Aditiile se realizeaza fie prin interventie chirurgicala clasica, dar evolutia tehnologiei în domeniul stomatologic face posibila inclusiv aditia de os cu laser care, ofera tesutului posibilitatea de a se vindeca mult mai repede si cu un disconfort ulterior minim.