Pink Bourbon - Magazin de cafea de specialitate, la pret de producator, Bucuresti
Cafea verde

Pink Bourbon poarta denumirea unei varietati de cafea deosebite, printre cele mai pretentioase din lume. Asemeni arbustului deli cat, de culoarea somonului, ne-am perfectionat ani la rand, cu rabdare, pasiune si determinare, pana am reusit sa transpunem performanta dobandita în fiecare ceasca de cafea pe care o vindem.
Se spune ca Ethiopia este locul unde cafeaua a fost descoperita pentru întâia oara. Conform legendei, un pastor etiopian îsi conducea caprele la pascut, când a gasit o vale umbrita de arbusti de cafea. În timp ce el se odihnea la umbra acestora, caprele sale pasteau din fructele lor. Uimit de energia pe care animalele au capatat-o, a cules din fructe si le-a dus în sat pentru a arata si familiei noua descoperire. Mit sau adevar, cert e ca Ethiopia este unul dintre cei mai vechi procesatori de cafea, existând izvoare scrise în acest sens care dateaza din secolul XVIII.
Dijmmah (sau Jimma) este una dintre regiunile cele mai harnice în productia cafelei, cu un procent care depaseste 50% din vanzarea nationala anuala.
Cafeaua a fost procesata dupa o metoda traditionala, denumita natural. Aceasta consta în uscarea fructelor întregi, fara ca mucilagiul si coaja care înconjoara bobul sa fie îndepartate.
Grade 5 Mocca Dijmmah este unul dintre cele mai râvnite soiuri produse local, datorita intensitatii gustului si aromei. Va veti delecta cu o bautura cu aciditate placuta, note efervescente de coacaze, ciocolata neagra, coaja de portocala si hamei, alaturi de o cremozitate consistenta si postgust de vin.

Costa Rica este unul dintre cei mai apreciati producatori de cafea din America Latina datorita rugozitatii tehnice de care da dovada. Cafeaua Costa Ricana este imbatabila atât datorita climatului unic, deosebit de bogat al tarii, dar si investitiilor pe care guvernul le-a acordat dezvoltarii tehnologice în materie de cafea.
Regiunea Tarrazu este o perla nationala, datorita profilului unic al cafelei cultivate aici. Denumirea SHB reprezinta acronimul clasificarii Strictly Hard Boab, care desemneaza bobul tare, cu o densitate mare, specifica altitudinii înalte.
Cafeaua a fost procesata prin spalare, deci, coaja protectoare a fructului a fost îndepartata înainte ca acesta sa fie cules din arbore, urmând ca dupa coacere, bobul sa fie spalat în repetate etape si într-un final fermentat în apa.
Veti avea bucuria de a gusta o cafea cu un profil catifelat, aromat si parfumat, ale carei note dulci si fructate de nectarine, caramel, afine si prune se împletesc suav, fara a modifica aciditatea naturala, blânda si usoara.

Cafeaua se împarte în doua soiuri principale: Arabica si Robusta. Robusta se distinge prin concentratia ridicata de cofeina (aproape dubla fata de Arabica), cremozitatea intensa si aroma profunda, dura.
India este unul dintre procesatorii de cafea timpurii, izvoarele scrise mentionând cafeaua ca bautura preferata de înalta aristocratie înca din antichitate.
Cherry este denumirea unei metode de procesare traditionale, care consta în uscarea ciresii de cafea la soare, fara ca mucilagiul si coaja care acopera bobul sa fie îndepartate.
Magia procesarii cafelei are loc în Baba Budan (nucleul regiunii Chikmagalur). Baba Dudan poarta numele unui sfânt indian, care revenind dintr-unun pelerinaj în Yemen, planteaza primul arbust de cafea din Chikmagalur, dând astfel nastere cultului cafelei în India. Aflata într-o depresiune îmbracata de paduri tropicale si udata regulat de ploi dense, calde Chikmagalur este paradisul arbustilor de cafea.
Aceasta origine de Robusta este una dintre cele mai apreciate din lume si va promite doza de energie zilnica, fara a ignora rasfatul papilelor gustative. Veti avea placerea sa experimentati note intense de ciocolata, caramel si nuci, alaturi de dulceata stafidelor si aftertaste-ul subtil de portocala.