Pink Bourbon - Magazin de cafea de specialitate, la pret de producator, Bucuresti

Cafea de specialitate

...
Signature Blend - Pura Vida

Pura Vida este expresia creativitatii romanesti, a artistilor cafetieri care sustin Pink Bourbon! Am ales trei soiuri de Arabica de specialitate, al caror melanj starneste emotie si extaz gustativ - India (pentru cremozitate si intensitate); Guatemala (pentru explozia de aroma) si Peru (pentru echilibru, parfum si finete).Aceste trei origini impreuna creeaza un blend unic in savoare si profil, o invitatie catre viata traita pur, in bucurie si armonie! Recomandam Pura Vida oricarei metode de preparare, fiind un blend conceput special pentru versatilitate sa, pentru a putea multumi fiecare papila gustativa! De asemenea, va invitam sa il incercati si in combinatie cu lapte - transformarea notelor de la espresso la cappuccino (de pilda) este senzationala! Date tehnice: 

  • Origini folosite: Guatemala (Nuevo Orientea); India (Chickmagalur); Peru (San Martin & Cajamarca)
  • Varietati: Bourbon, Catuai, Caturra, Tyipica
  • Scor cupping cumulat: 83.75
  • Profil prajire: City Roast

...
Geisha de Guatemala (Acatenango)

În regiunea sudica a Guatemalei, pe culmile lantului muntos Sierra Madre, se afla vulcanul Acatenango. La umbra acestuia, ascunsa sub desisul padurii, se adaposteste ferma Finca la Hermosa. O afacere fructoasa, câstigatoare a numeroase distinctii Cup of Excellence, Finca le Hermosa este renumita pentru cultivarea si producerea de cafea de specialitate de exceptie, asa cum este si aceasta varietate rara, denumita Geisha. Geisha, pe de alta parte, este considerata diamantul cafelor, fiind o varietate de elita, destinata celor a caror gusturi sunt cu adevarat rafinate. Solul vulcanic, vast mineralizat, altitudinea înalta la care ferma este amplasata (1900 - 2100 m), împreuna cu vegetatia abundenta si clima calda si umeda, formeaza lacasul perfect de dezvoltare a profilului plin, efervescent si aromat al cafelei. Geisha este cea mai apreciata si râvnita varietate de Arabica - o perla cafetiera, experienta gourmet destinata celor care tintesc spre excelenta în toate aspectele vietii lor! Procesare prin spalare reprezinta - asa cum sugereaza si denumirea sa - îndepartarea coajei, a pulpii si mucilajului protectiv al samântei prin scufundarea repetata a fructului în apa potabila. Particularitati tehnice:

  • Varietate: Geisha
  • Calitate: GTM, SHB, Fancy, Scr. 15+
  • Scor SCA: 86.2
  • Procesare: Spalare
  • Profil prajire: Light - Cinnamon

Geografia cafelei:

  • Origine: Guatemala
  • Regiune: Acatenango
  • Ferma: Finca la Hermosa
  • Altitudine: 1900 - 2100m 

...
Peru - San Martin & Cajamarca Grade 1

Peru adaposteste peste 28 de microclimate diferite, fiecare asigurând un mediu prolific cultivarii de cafea pe întreg cursul anului. 

 

Noi ne-am orientat spre o cafea colectata din doua regiuni faimoase ale tarii: San Martin si Cajamarca. Pe de-o parte, San Martin (aflat în apropierea vârfurilor muntoase ale Anzilor), produce un rod profund si intens. Contrastând, Cajamarca îsi are lacasul la poalele muntelui, într-o depresiune marginita de padurile amazoniene, al carui sol umed, intens populat de fauna si flora pestrite, rodeste soiuri de cafea vibrante, pline de aroma. 

 

Pentru a putea armoniza disonanta celor doua regiuni, am ales varietatile Catimor si Catuai. Profunzimea si duritatea montana o regasim în Catimor (prin note de caramel, ciocolata neagra si migdale), în timp ce Catuai îmblânzeste si permite notelor (specific amazoniene) de portocala si coacaze negre sa prinda glas pe valul palatin. Împreuna, aciditatea devine tartarica, în timp ce corpul preparatului va capata o cremozitate intensa. 

 

Cafeaua este descrisa drept grade 1, care, conform reprezentarilor locale, reprezinta vârful calitativ din punct de vedere al dimensiunii bobului si a defectelor admise pe lot. Totodata acronimul HB se traduce prin hard bean, adica bob dur, dens, de altitudine înalta, în timp ce MCM (Machine Cleaned Mejorado) sugereaza ca procesarea si curatarea cafelei s-au realizat mecanic, asigurând o strictete absoluta în vederea mentinerii calitatii. 

 DetaliiCategoriiCAFEA DE SPECIALITATEBrandPink BourbonGrad de prajireLightNoteCiocolata neagra, Coacaze rosii, Migdale, Portocala

Aroma Exploziva, Parfumata

Aciditate Tartarica

CorpCremos, DurScor cupping (puncte pe scara SCA)82,75

...
Honduras - Marcala, la Paz

Honduras - o tara cu întindere relativ modesta- este raspunzatoare de cea mai mare rata de productie pe cap de locuitor din lume. Pentru a atinge aceasta performanta fiecare locuinta cultiva în gradinile proprii cafea.  Cooperative de colectare sunt plasate la iesirea din fiecare localitate, unde apoi fructele proaspete sunt procesate în conditii riguroase. Mai mult decat atat, Honduras este unul dintre cei mai mari producatori de cafea de specialitate din America Latina. Din acest motiv, cafeaua Honduriana este rar întalnita, doar prajitoriile si cafenelele de profil având posibilitatea de a o comercializa.

  

Marcala este regiunea vestica a tarii, al carei rod este atât de apreciat la nivel mondial, încât cafeaua provenita de aici a fost prima din toate zonele de interes din tarile latine care a primit nominalizarea “Protected Origin” (origine protejata). 

  

Noi am ales o împletire a trei varietati de Arabica: Bourbon, Catuai, Typica si Caturra. Boabele SHG (Strictly Hard Grain) au o densitate mare si un volum mai mic decat cele provenite din zone de ses, rezultând un profil mai aromat si o aciditate mai intensa. 

Va veti delecta cu o specialitate Honduriana, cu note de dulci si profunde de mar rosu, ciocolata cu lapte si stafide, contrastate de aciditatea fina, usor citrica, provenita de la notele delicate de portocala. 

...
Columbia - Huila Excelso Natural

Producând 12% din totalul cafelei din lume, Columbia este al treilea cel mai mare producator de cafea (dupa Brazilia si Vietnam) . Relieful si climatul columbian fiind foarte divers, Columbia a fost divizata în segmente, pentru a putea diferentia mai usor varietatea de cafea specifica fiecarei regiuni. Asa s-a nascut renumitul triunghi columbian, sau vârful piramidei în ceea ce priveste calitatea si gustul. 

  

Huila se afla chiar în inima triunghiului columbian, fiind poate chiar chintesenta acestuia. Huila este o depresiune ocrotita de muntii Anzi si strabatuta de râul Magdalena, a carei flora variata si sol bogat se reflecta în gustul intens si complex al cafelei cultivate aici. 

  

Un alt reper important în întelegerea cafelei columbiene, este divizarea acesteia între Supremo si Excelso.  E de notat ca aceasta clasificare face referire strict la dimensiunea bobului, si nu la calitate (unde supremo este bobul mare, oval, iar Excelso, cel mic, dens si bombat). Acestea doua categorii sunt cruciale în estimarea gustului si aciditatii bobului (cele mai mari având un profil mai clar, suav, cu o aciditate redusa, în timp ce Excelso este întotdeauna mai intens, profund si cu o aciditate mai ridicata). 

 

Noi am ales o împletire a doua varietati de Arabica - Cattura si Castillo -, de tip Excelso. Caturra are un profil dulce si suav, cu note de caramel si ciocolata cu lapte. Castillo, pe de alta parte, este cea care ofera efervescenta preparatului prin aciditatea usor citrica si notele fructate de lime, coacaze si lamâie. În plus, pe plantatie, Castillo a actionat ca un scut pentru Cattura, protejând împotriva daunatorilor naturali. 

Ne-am dorit sa optam pentru procesarea de tip natural, considerând-o cea mai potrivita pentru un soi cu atât de multa personalitate. Aceasta consta în uscarea fructului întreg, urmând a fi cernut în final de mucilagiu si coaja (care în timpul uscarii si-au impregnat aroma în bob).

...
Guatemala - Nuevo Orientea

Cafeaua Guatemaliana se afla în topul favoritelor noastre, nereusind vreodata sa ne dezamageasca, datorita profilului unic, usor recogniscibil, aromat persistent si dulce.

  

Depresiunea muntoasa New Oriente a fost odinioara una dintre cele mai sarace ale tarii, însa, ulterior unui proiect agricol înfiintat în 1950 (în urma caruia fiecare hectar care înconjoara muntele a fost populat cu arbusti de cafea), aceasta a devenit printre cele mai bogate din tara.  

  

New Oriente este acoperita de roca vulcanica metamorfica: o combinatie uimitoare de minerale si cristale, care influenteaza major gustul ulterior al cafelei plantate aici.

 

Noi am ales o împletire a varietatilor Bourbon si Catuai (pe de-o parte vibrant si intens, pe de alta delicat si catifelat). Clasificarea SHB este acronimul pentru Strictly Hard Boab, care denota bobul de cafea cu o densitate si duritate crescuta, specifica altitudinii înalte. 

Veti avea placerea sa gustati o cafea îmbietoare, cu note persistente de ciocolata, portocala, caramel si nectarine. Aciditatea malica si corpul cremos sunt elementele cheie unui gust profund si intens, care nu se va estompa usor de pe valul palatin. 

Categorii
Date de contact
0783009854; 0725575101; 0783009854
Calea Mosilor, Nr. 296, Sector 2, Bucuresti
Distribuie