Bambi Step by Step - Gradinita, Bucuresti

Activitati optionale

...
FasTracKids

Prin participarea la programul FasTracKids, copiii îsi îmbogatesc cunostintele prin experimente, prezantari filmate la fiecare curs, discutii, jocuri de rol si activitati practice. Programul stimuleaza dezvoltarea copilului, recunoscând faptul ca, pâna la vârsta de 8 ani, se creeaza legaturile interneuronale si se dezvolta pâna la 80% din abilitatile copilului.

FasTracKids este un program de educatie complementara conceput în Statele Unite ale Americii de psihologi, cercetatori în domeniul educatiei, precum si de educatori cu experienta îndelungata.

FasTracKids promoveaza valorile metodologiei step by step, în ceea ce priveste individualizarea sarcinilor, punerea în valoare a tuturor copiilor si dezvoltarea abilitatilor socio-emotionale. Programul pregateste copilul pentru scoala si viata si dezvolta abilitati luarea deciziilor, rezolvarea de probleme, discursul în public, capacitatea de a primi si oferi opinii si reactii.

Implementat în 2007 de Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, FasTracKids se diferentiaza de celelalte cursuri si programe educationale existente pe piata prin câteva elemente inovative, care aduc rezultate deosebite în dezvoltarea copiilor, testate de specialistii în domeniu si în centrul nostru, în cei peste 10 ani de activitate.

Salile de curs sunt dotate cu FasTracKids Learning Station® – un sistem inovativ format din ecran interactiv (touch screen), videoproiector, computer si camere de filmat, similar cu cel folosit in prestigioasele universitati Harvard, Oxford sau MIT.

FasTracKids foloseste o metodologie de ultima ora, numita Zigzag educational, care consta în schimbarea frecventa a activitatii, la numai câteva minute, ceea ce reduce substantial riscul instalarii plictiselii si abandonul activitatii.

Programele FasTracKids disponibile în acest moment în Centrul 2 FasTracKids:

FasTrackTots – pentru copii de la 2,5 la 3,5 ani

FasTracKids Core – pentru copii de la 3 la 8 ani

FasTrack Music –program în limba engleza pentru copii între 4 si 6 ani

...
Cursuri de logopedie

Activitatea de terapie a limbajului pentru copii cu dificultati de pronuntie este unul dintre cei mai importanti pasi în construirea încrederii în sine a copilului.

Un copil care are probleme în comunicarea cu semenii, al carui mesaj nu este înteles, devine un copil nesociabil, care se izoleaza.  Logopedul poate însa preveni, depista si corecta tulburarile de limbaj, tinând cont de vârsta si personalitatea copilului.

Cea mai buna vârsta pentru începerea terapiei este dupa 4 ani, dar aceasta este recomandata si mai devreme, în cazul exceptiilor în care un specialist constata întârzieri în dezvoltarea limbajului la o vârsta mai mica.

...
Invatarea limbii franceze

Limba franceza le deschide celor mici calea catre una dintre cele mai vaste bogatii culturale si, în acelasi timp, le permite ca în anii de scoala ce vor urma sa înteleaga mult mai usor elemente importante din istoria si cultura României.

Faptul ca vocabularul limbii franceze are multe cuvinte similare cu româna sau chiar intrate în limba româna, îi ajuta pe cei mici sa  progreseze în învatarea francezei, prin cântece sau povestioare. Cultivarea la o vârsta foarte frageda a vocabularului limbii franceze permite ulterior dezvoltarea fluenta a vorbirii si deprinderea rapida în anii de scoala a scrierii si accentelor.

...
Aikido

Aikido este o arta martiala japoneza ce include tehnici derivate din Jujitsu si Kenjutsu, care pune accentul pe autoaparare, nu pe atacul altei persoane, presupunând o buna coordonare a miscarii fizice cu exercitiul mental de concentrare a atentiei.

Copiii învata sa fie mai disciplinati, mai atenti la ceea ce se întâmpla în jurul lor dar în acelasi timp dobândesc notiuni importante de autoaparare si se bucura de beneficiile exercitiilor fizice.

În Aikido, energia atacatorului este folosita pentru a-l imobiliza sau proiecta la distanta pe aceasta, ceea ce face ca aceasta arta martiala sa fie total diferita de cele care au precedat-o.

...
Balet

Cursul de balet stimuleaza abilitatile de socializare si de urmare a instructiunilor, iar copiii îsi pot explora motricitatea si apetitul pentru muzicalitate. Dincolo de întarirea musculaturii si o dezvoltare armonioasa a corpului, baletul stimuleaza capaciatate de concentrare si imaginatia. Pe parcursul orelor de balet cei mici pot exersa si aprofunda elemente de baza din vocabularul miscarilor artistice. Copii învata sa îsi aminteasca “locul” lor în sala, pozitia piciorului, postura si comportamentul în baletul clasic.  Cresterea vârstei si exercitiul vor aduce gratia si naturaletea unor elemente precum plie si relevé.

...
Dans

Cea mai buna metoda de învatare este jocul, iar cea mai generoasa forma de exprimare este arta. Dansul  înseamna pentru cei mici învatare si expresie de sine, joaca si arta.

Copiii descopera lucrurile pe care le pot face cu propriul corp, învata sa se exteriorizeze emotii si pot da frâu liber creativitatii, spunând povesti în timp ce fac miscare.

...
Curs de robotica

Într-o lume invadata de tehnologie, cursul de robotica pentru prescolari este cel mai important pas catre întelegerea modulului de functionare a lucrurilor care ne înconjoara.

Robotica dezvolta imaginatia copiilor si le sporeste încrederea în propria capacitate de creatie. De la simpla îmbinare a unor elemente de joc, pâna descoperirea unor noi modalitati de a face lucrurile mai bine, robotica acopera o gama larga de concepte de învatare din domenii precum design, ingineria sau matematica.

Cursul de robotica promoveaza  spiritul inovator, auto-depasirea si rezolvarea problemelor. Copiii experimenteaza concepte de forta, miscare, echilibru si dezechilibru, sunt încurajati sa faca observatii si sa gândeasca creativ.

...
Neuron English

Neuron English este un program educational inovator, folosit de de 3 milioane de cursanti, în peste 43 de tari.

Programul bazat pe 30 de ani de studii, porneste de la premisa ca oricine poate învata si vorbi engleza ca un utilizator nativ al acestei limbi. Copii învata engleza în acelasi mod în care limba româna a intrat în viata lor: deprind sunetele, construiesc vocabularul de la simplu la complex, formeaza propozitii, utilizeaza limbajul în diferite contexte, ulterior  deprind cititul si scrisul, urmând ca întelegerea „tehnica” a gramaticii sa fie etapa finala a procesului de învatare.