Art Implant - Clinica stomatologica, Bucuresti

Tratamente dentare

...
Implantologie

Prin serviciul de implantologie ( inserarea unui implant dentar) se poate inlocui un dinte lezat sau o masea care a fost eliminata. Implantului dentar îi este asociata aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin pentru un nou dinte.

 

Tipuri de implant dentar care se regasesc în clinica Art Implant: pot fi din zironciu sau titan, aliaje puternice ce rezista ani în sir.

În plus exista optiunile pentru implant dentar all on 4 sau implant într-o singura zi.

 

Tratamentul cu implant dentar - Etape principale:

  • Implant dentar propriu-zis – se plaseaza chirurgical în os;
  • Coroana dentara de culoare dintelui – se ataseaza pe radacina artificiala ( implant dentar) prin cimentare sau însurubare;
  • Bontul protetic – elementul de legatura între radacina (implant dentar) si coroana.

InhalosedareCe este?

Protoxidul de azot este un gaz blând, non-toxic, care se elimina singur din organism, dupa administrare. Dozarea amestecului cu rol de relaxare se realizeaza gradual si monitorizând starea pacientului, dupa standarde studiate si verificate.

 

Cum se realizeaza?

 

Procedura de inhalosedare presupune aplicarea unei masti speciale deasupra nasului pacientului, în interiorul careia se elibereaza amestecul de oxigen si protoxid de azot. Acesta este transmis prin interiorul unui furtun cuplat la dispozitivul de inhalosedare, care prepara substanta gazoasa, dupa variabilele alese de medic în prealabil.

Avantaje

  • Reduce anxietatea pacientului;
  • Elimina durerea;
  • Permite stomatologului sa-si duca la bun sfârsit interventia fara întreruperi;
  • Reduce necesitatea ca parintele sa-si calmeze copilul;
  • Este un procedeu sigur, cu rezultate favorabile în majoritatea cazurilor.

Sfaturi

  • Pregateste-l pe cel mic pentru contactul cu masca, s-ar putea sa se sperie de ea;
  • Spune-i medicului dentist daca cel mic are vreo alergie sau ia medicamente pentru ca acesta sa poata evalua daca substanta administrata intra în conflict cu conditia pacientului.

Inhalosedarea nu este un procedeu invaziv si de lunga durata. Ea serveste strict pentru a calma pacientul doar în timpul interventiei stomatologice si nu are efecte secundare. Aceasta tehnica se poate administra cu succes chiar si adultilor care nu îsi pot stapâni teama, în timpul unei consultatii.

...
Implant dentar intr-o singura zi

Implantul dentar într-o singura zi urmeaza principiile unui implant obisnuit, cu un protocol adaptat pentru realizarea într-o singura sedinta. Este recomandat atât persoanelor cu carente dentare extinse, pentru a evita ca ele sa se expuna public în aceasta conditie, cât si pacientilor purtatori de proteze care vor o dantura fixa si estetica.

 

Ce este un implant dentar

Implantul dentar este o radacina artificiala sub forma unui surub din titan sau zirconiu. Implantul se introduce la nivelul gingiei (fie în mandibula, fie în arcada superioara). Acesta va reprezenta baza pe care se va fixa proteza fixa ce va înlocui dintii lipsa.

 

Componente

Implantul dentar este doar o componenta din tratamentul aplicat pentru a înlocui dantura. Acesta vine la pachet cu bontul protetic, de forma unui capac la suprafata gingiei, peste care se va fixa coroana ce va functiona ca dinte. În cazul implantului realizat în 24 de ore, partea superioara (coroana/ puntea) va fi provizorie, urmând a fi înlocuita cu cea permanenta într-o interventie ulterioara.

 

Cum se realizeaza un implant dentar într-o singura zi

Implantul dentar realizat intr-o zi se aplica sub anestezie locala de catre un chirurg dentar, un specialist maxilo-facial sau un parodontolog. Procedura implica o incizie la nivelul gingiei pentru a descoperi osul, în care va fi introdus implantul ales în functie de particularitatile pacientului.

 

Daca va doriti un tratament cu implant dentar într-o singura zi, acesta necesita un plan de tratament care este alcatuit pe baza unor analize si investigatii de specialitate. De subliniat este faptul ca inserarea implantului dentar se va face doar daca în urma tuturor investigatiilor, medicul constata ca sanatatea pacientului este una buna si daca calitatea si cantitatea osului receptor este una suficienta.

 

Contraindicatii

Implanturile dentare nu se pot realiza în lipsa osului sau în cazul în care exista o nomalie anatomica a acestuia. Este interzis de asemenea daca exista afectiuni locale precum chisturi sau tumori. Nu este indicat nici daca osul alveolar nu dispune de dimensiunea suficienta.

 

Avantaje implantului dentar într-o singura zi

  • Se poate fixa noua dantura într-un timp redus. Aceasta poate fi fixa si functionala la finalizarea procedurii;
  • Poti consuma alimente moi conform indicatiilor medicului dupa aceasta procedura;
  • Contribuie la conservarea osului alveolar precum si la sanatatea dintilor alaturati;
  • Noua dantura nu dezvolta carii, însa necesita igiena orala riguroasa;
  • Are un aspect natural si poate fi functionala, chiar daca partea superioara este provizorie;
  • Are o durabilitate si o rata de osteointegrare mare;
  • Exista diversitate (exista mai multe tipuri de implanturi dentare).

Sfaturi

  • Apeleaza la un implant dentar cât mai rapid, dupa pierderea dintilor, pentru a evita atrofierea osului;
  • Implantarea rapida elimina riscul unor carii realizate la nivelul radacinii;
  • Renunta la fumat pentru a evita efectele secundare nedorite precum depunerile de nicotina si gudron la nivelul implantului dentar sau afectarea circulatiei sangvine la nivelul gingiei.

Întrebari frecvente despre implanturi dentare#1 Ce este mai exact un implant dentar?

 

  • Implanturile dentare sunt radacini artificiale din titan, care înlocuiesc cu usurinta dintele natural. Acestea au o forma de surub si sunt perfect biocompatibile cu orice tesut uman. Tratamentul cu implanturi dentare poate fi personalizat în functie de necesitatile fiecarui pacient.

 

#2 Ce înseamna materiale biocompatibile?

 

  • Tratamentul cu implant dentar este o procedura perfect biocompatibia, adica materialele din care sunt alcatuite (în mare parte titan) fuzioneaza perfect cu osul maxilar si tesuturile moi.

 

#3 De ce este important sa înlocuiesti un dinte pierdut?

 

  • Lipsa unuia sau a mai multor dinti poate avea consecinte grave asupra întregii danturi si a sanatatii generale a pacientului, astfel lipsa de implanturi dentare poate provoca:

 

   Aspect inestetic

   Deformarea trasaturilor faciale

   Deformarea muscaturii

   Fonetica defectuasa

   Retractie gingivala

   Resorbtie osoasa

   Mobilitatea dintilor ramasi pe arcada

   Cariera prematura a dintilor învecinati

   Probleme digestive

 

În urma tratamentului cu implant dentar toate aceste efecte negative vor fi diminuate sau chiar înlaturate!

 

#4 Cât rezista tratamentul cu implanturi dentare?

 

  • Implanturile dentare reprezinta o solutie eficienta si durabila pentru înlocuirea dintilor pierduti. Este de mentionat faptul ca, pentru a obtine cea mai buna durata de viata posibila a implantului dentar, este obligatoriu sa respectati indicatiile medicului privind igiena orala si alimentatia.

 

#5 De ce implantul dentar este mai bun decât o lucrare dentara?

 

  • Pentru ca un implant dentar restabileste capacitatea de functionalitate a dintilor, precum si frumusetea acestora fara a „sacrifica” integritatea dintilor vecini ( asa cum se întâmpla în cazul puntilor dentare).

 

#6 Tratamentul cu implanturi dentare necesita o îngrijire speciala?

 

  • Implanturile dentare nu necesita neaparat un tratament special, dar trebuie mentionat ca la fel ca în cazul dintilor naturali, este necesara o igiena orala riguroasa si o atentie sporita asupra alimentelor cu o compozitie prea dura.

 

Implantul dentar în 24 de ore este o metoda rapida si sigura de a reface dantura si de a reveni la vechiul stil de viata într-un timp scurt. Apeleaza la specialistii nostri si vei fi încântat de rezultat.