Art Implant - Clinica stomatologica, Bucuresti
Chirurgie dentara
Chirurgia dentara este ramura medicinii stomatologice care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul patologiei tesuturilor dure si moi ale cavitatii orale (gurii).
- Practic, tot ce tine de plasmolifting dentar, implant dentar sau extractii dentare, grefarea osoasa, chirurgia preprotetica cu scopul optimizarii maxilarului pentru un implant, pentru punti sau proteze dentare.
- Chirurgia dentoalveolara foloseste o serie de tratamente stomatologice care implica modificarea dintilor si a structurilor osoase adiacente.
Chirurgie de regenerare si aditie osoasa
Chirurgie de regenerare si aditie osoasa -Osul alveolar poate fi afectat de anumite conditii parodontale care, în timp, determina pierderea danturii, ducând chiar la atrofierea maxilarului. Pentru a ameliora acest scenariu, chirurgia de regenerare si aditie osoasa poate oferi pacientilor o solutie pentru îmbunatatirea sanatatii dentare. Procedura se recomanda persoanelor cu parodontita sau alte afectiuni gingivale ce presupun riscul de a pierde tesutul osos. De asemenea, ar putea fi o interventie necesara înaintea implantului dentar, daca structura osoasa prezinta anomalii.
Ce este chirurgia de renegerare si aditie osoasa
Chirurgia de regenerare si aditie osoasa este partea din medicina dentara care se ocupa de reconstructia tesutului osos dentar pierdut în urma deteriorarii printr-un procedeu de înlocuire a acestuia cu un material integrat în gingie, de sinteza sau recoltat direct de la pacient.
Componente
Implantul care va înlocui osul original poate fi prelevat chiar de la pacientul în cauza cu ajutorul unei grefe din barbie, mandibula sau maxilar. Acest tesut este în general bine tolerat de organism si trebuie prelevat de la minimum 5 mm de radacina.
Exista si posibilitatea integrarii unor tesuturi artificiale precum o membrana de colagen sau chiar o grefa din ceramica.
Cum se realizeaza
Interventia este precedata de detartraj si chiuretajul radacinilor. Implantarea grefei se realizeaza în locul osului original printr-o incizie ce separa gingia de structura osoasa. Dupa suturarea portiunii, se aplica un bandaj special. Scopul procedurii este sa contribuie la stimularea regenerarii osoase. Dupa încheierea operatiei, se recomanda o igiena orala atenta pentru vindecarea rapida a portiunii afectate.
Contraindicatii la procedura de chirurgie de regenerare si aditie osoasa
Pacientii cu diabet au nevoie de o atentie suplimentara atunci când apeleaza la aceasta procedura. Boala lor reduce ritmul vindecarii si reactiile autoimune pot periclita sansa de reusita a operatiei.
Avantaje
- Poate reprezenta primul pas pentru reconstructia danturii;
- Poate sustine lucrari de implant dentar;
- Poate reduce riscul ca dintii sanatosi sa fie afectati;
Sfaturi
- Urmeaza cu strictete recomandarile medicului priving igiena orala, astfel încât sa împiedici bacteriile sa afecteze lucrarea;
- Aplica comprese reci la nivelul fetei pentru a ameliora imflamarea;
- Renunta la fumat pentru a evita efectele secundare nedorite precum depunerile de nicotina si gudron la nivelul implantului sau afectarea circulatiei sangvine la nivelul gingiei.
Chirurgia de regenerare si aditie osoasa poate fi utila, iar tehnologia moderna poate reduce semnificativ durerea.