Valmix Steel - Utilaje, echipamente si instalatii pentru industria alimentara, Bucuresti
Utilaje si Instalatii Industria Laptelui

Monitorizarea fabricilor de lapte are drept scop verificarea parametrilor in procesul tehnologic si eliminarea eventualelor erori ce pot aparea in procesul de fabricatie.
Pentru a obtine produse de inalta calitate este necesar un traseu sigur al procesului de fabricatie.
In acest domeniu calitatea si igiena sunt foarte importante, monitorizarea proceselor de proces joaca un rol important.
Componenta:
- senzori control;
- sonda temperatura si control;
- trasee electrice intre tabloul electric general si elementele instalatiei;
- pat cabluri;
- panou PLC;
- indicatori de temperatura si umiditate;
- monitor;
- unitate pc;
- HDD stocare.

Agregatul pentru formarea cascavalului este un echipament tehnologic complex pentru taierea, oparirea, sararea, framântarea, presarea si formarea casului de brânza.
Se încarca numai casul de brânza, iar introducerea formelor goale si îndepartarea produsului finit se face manual.
Agregatul este utilizat în industria laptelui pentru producerea cascavalului.
Caracteristici:
-confectionat din inox AISI 304
-lungime – 2665mm
-atime – 800mm
-inaltime – 1800mlm
-putere electrica instalata: 2 kW
-tensiune alimentare: 380V
-productivitate, buc/h : (Ø300, H=135) 45-60
-presiune de operare- de apa calda – 0,2MPa
-temperatura apei calde (abur), 115 ??
-debitul apei calde, m3 / h – 5m3/h
-intrare apa calda (abur) 1”
-iesire apa calda (abur) 1 ¼ “

Valmix Steel va ofera o gama completa de utilaje si echipamente pentru procesarea laptelui pornind de la prima faza a procesarii laptelui – receptia laptelui si pana la ambalarea produsului finit.
Analizor lapte EKOMILK M
Analizorul pentru lapte are rolul de a analiza continutul laptelui, stabilindu-i acestuia parametrii esentiali: grasimile, mineralele sau proteinele continute, dar si densitatea si substanta uscata prezenta in fiecare proba.
Masoara: grasimea, substanta uscata, densitatea, proteinele, lactoza, apa adaugata, saruri, PH, conductivitate. Este portabil, merge la 12 V sau la 230 V.
Parametrii masurati:
-grasime: 0.5%-9% ± 0.1%
-substanta uscata negrasa: 6%-12% ± 0.2%
-densitate lapte: 1.0260g/cm3-1.0330g/cm3 ± 0.0005g/cm3
-proteine: 2%-6% ± 0.2%
-apa adaugata in lapte: 0%-60% ±5.0%
-punct de inghet 0oC – -1oC: ±0.015oC
-lactoza 0.5%-7% ± 0.2%
pH: 0-14±0.02
Dintre acestea enumeram: instalatie receptie, bazine stocare, vane pasteurizare, pasteurizatoare, omogenizatoare lapte, crinte lapte, masini de ambalat iaurt, sana, kefir, smantana, masini de amblat la sticla tip PET, tip Sticla, la pungi de plastic, la cutie de carton, instalatii Apa-Gheata, instalatii de spalare utilaje si conducte (CIP), etc.Pe langa echipamentele specifice, executam si comercializam echipamente aditionale: mese de lucru, rafturi, scafe, vestiare, pompe centrifuge, pompe autoabsorbante, pompe transfer lichide vascoase, etc.
Putem adapta produsele noastre fiecarei cerinte si gasim intotdeauna solutii pentru a satisface solicitarile dumneavoastra.Comercializam atat utilaje si echipamente executate in regie proprie, cat si echipamente fabricate de catre colaboratorii nostri.
Echipamentele corespund normelor impuse de Comunitatea Europeana.Avand o experienta vasta in domeniu, VALMIX STEEL proiecteaza si executa trasee tehnologice din inox pentru lapte, pentru conectarea utilajelor la: utilitati (apa, abur, etc) si la instalatii de spalare CIP.Compania noastra ofera clientilor sai din industria laptelui servicii complete de consultanta, proiectare, executie, montaj si punere in functiune a utilajelor si echipamentelor.

Crintele pentru branzeturi sunt utilizate pentru eliminarea zerului din produsele lactate proaspete in vederea obtinerii casului pentru cascaval si a branzeturilor tari.
Caracteristici:
-sunt confectionate din inox alimentar AISI 304.
-pot fi intre 250 l si 1000 l.
-le putem produce cu 1, 2, 3 sau 4 compartimente.
Componenta:
-cuva cu suport mobil
-forme pentru presarea casului
-sistem de presare cu surub
-sita inferioara cu gauri de 1,5mm pentru scurgerea zerului
-sita superioara pentru presarea coagului

Oala de topire branza este conceputa pentru prelucrarea termica a unui amestec de diferite tipuri de brânza si adaugare de emulgatori in scopul obtinerii unor diverse si gustoase tipuri de branza topita.
Componenta:
– rezervor este un rezervor tip tank-in tank
– agitator
– motor electric trifazat
– capac mobil
– racord golire produs
– maner pentru inclinare în timpul golirii