Prevent Evolution - Servicii profesionale deratizare, dezinfectie si dezinsectie

Deratizare

...
Deratizare

Deratizarea reprezinta un complex de masuri aplicate de toti factorii interesati pentru reducerea substantiala a populatiei de soareci si sobolani si mentinerii acestora la un nivel numeric redus.

Rozatoarele fac parte din clasa mamifere si reprezinta o treime din fauna globului pamântesc. În tara noastra se poate întâlni un numar mare de rozatoare, grupate în sase familii, cu peste 30 de specii si subspecii, caracterizate prin însusiri de viata putin întâlnite la alte animale, care explica rolul daunator sub aspect economic si al mentinerii si raspândirii unor boli deosebit de grave.

Una dintre însusiri este dezvoltarea excesiva si cresterea permanenta a dintilor incisivi, cu ajutorul carora acestea rod, distrug si consuma cantitati enorme de produse agroalimentare.

Combaterea preventiva - recomandarea specialistilor

Întrucât combaterea în sine este mai grea, se recomanda prevenirea aparitiei si raspândirea acestor daunatori prin procese periodice de deratizare, în acest fel având certitudinea ca veti scapa de disconfortul creat de acestia. Din aceasta cauza, deratizarea trebuie efectuata în mod continuu si ritmic, pentru a împiedica refacerea rapida a populatiei daunatoare.

Metodele de actionare

Pentru obtinerea celor mai bune rezultate în lupta împotriva daunatorilor, este important sa se procedeze în etape, dupa un plan bine stabilit. Metodele de combatere a rozatoarelor se vor alege de fiecare data de catre specialistii DDD, dupa o inspectie amanuntita a spatiului vizat, tinându-se cont de destinatia acestuia, gradul de infestare cât si de tipul daunatorilor. Operatiunea de deratizare trebuie efectuata pe tot parcursul anului, dar cu o intensitate mai mare primavara si toamna.

Rozatoarele daunatoare sunt responsabile pentru cauzarea unor daune materiale semnificative si nu numai. Dincolo de faptul ca sunt faimosi pentru obiceiul lor de a roade tot ce le iese în cale soarecii si sobolanii sunt daunatori alimentari, astfel ca provoaca daune semnificative, atât fizice cât si materiale, miilor de proprietati si depozite alimentare.

 

Pe lânga daunele materiale, rozatoarele daunatoare sunt purtatoarele unor boli grave care se pot transmite omului si animalelor domestice sau de companie. Transmiterea acestor boli se poate face atât direct prin rani deschise ale omului sau animalului sau prin consumul de alimente contaminate, cât si indirect prin capuse, acarieni si purici, care fac posibila transmiterea infectiei, dupa ce s-au hranit din rozatoarele infectate.

Îngrijorator este si faptul ca rozatoarele daunatoare traiesc în colonii familiale extinse si au un ritm de împerechere extrem de rapid. De aceea, atunci când sesizati prezenta acestora în casa, este recomandat sa apelati la deratizare profesionala imediat.

Pentru o eficienta sporita este recomandat sa apelati la serviciile profesionale de deratizare în mod regulat, indicat, o data la trei luni.

...
Deratizare Exterioara

Pentru acest tip de procedeu vom folosi statii de intoxicare din plastic dur securizate cu cheie , cam cea mai uzuala masura deoarece din ele se pot hrani atât soricei de talie mica cât si sobolanii. Aceste statii vor fi alimentate cu cel putin doua tipuri de momeala rodenticida sub forme diferite (cuburi parafinate, pasta, micropeleti, peleti).

În plus fata de momeala, pentru o eficienta cât mai mare, noi folosim si rodenticid sub forma de spuma. Este foarte cunoscut faptul ca sobolanii sunt foarte atenti când îsi aleg hrana si chiar daca folosim doua substante diferite în statii exista posibilitatea ca acestia sa nu fie încântati de momeala si sa o evite, de aceea pe calea de acces catre hrana (la intrarea în statie) se va aplica o linie de spuma rodenticida-  odata trecut sobolanul prin spuma aceasta se va lipi de blana lui iar când se va spala va ingera spuma care îi va ataca organele interne si va muri. Asadar, indiferent ca acesta va consuma sau nu momeala pusa în statii, tot va fi eliminat de spuma.

 

Acest tip de tratament se va repeta la interval de 6 luni dar pentru serviciile complete DDD contractate societatea noastra asigura si o trecere pentru inspectie o data la 3 luni când se face tratamentul pentru dezinsectie. La inspectie se va verifica cantitatea de momeala existenta în statii precum si gradul de consumare a acestora iar în urma inspectiei se vor reloca dupa caz statiile si se vor realimenta.

...
Deratizare interioara

Pentru acest tip de procedeu se vor folosi capcane adezive non toxice de capturare si prindere a rozatoarelor de talie mica si mare dar si capcane mecanice sau electrice în functie de infestare.

Pentru un efect mai îndelungat a acestor tipuri de capcane se vor folosi si statii de intoxicare din carton pentru interior, iar pentru o atractie mai mare se va folosi un atractant alimentar cu diferite arome.

Categorii
Date de contact
0765363626
Sos. Oltenitei, Nr. 103, Sector 4
Distribuie