Rompatent Design - Agentie de proprietate industriala Bucuresti
Servicii inregistrare
Marca, asa cum stim cu totii, este un semn susceptibil de reprezentare grafica ce serveste la deosebirea produselor sau serviciilor dvs de cele apartinand altor persoane si, tocmai de aceea, ea trebuie recunoscuta si protejata, fie ca este constituita dintr-un nume, o denumire, un slogan sau un titlu de publicatie, desen, litere si cifre, elemente figurative, forme ale produsului sau ambalajului,culori ale produsului sau ambalajului si chiar o reprezentare sonora.
Inregistrarea marcilor se face in functie de clasificarea acestora pe categorii de produse sau servicii,indexate la nivel de reglementare in 45 de clase,fapt deosebit de important pe care trebuie sa-l avem in vedere atunci cand vom porni impreuna procedura de inregistrare in Romania.
Inregistrarea unei marci la autoritatea competenta din tara noastra, Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, va confera un drept exclusiv de exploatere a acesteia pe teritoriul Romaniei pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea reinoirii pe o perioada de inca 10 ani.
Competenta noastra profesionala se extinde si in serviciile privind protectia unei marci autohtone la nivel comunitar si international.
De aceea, va propunem sa alegeti, in tot sau in parte,in functie de etapa in care va situati, serviciile noastre de consiliere anterior inregistrarii marcii,in toata procedura de depunere si obtinere a protectiei acesteia si, in final, in ceea ce priveste protectia drepturilor dvs care deriva din inregistrarea marcii si anume:
- Consultanta prealabila privind alegerea semnului distinctiv care sa defineasca si sa personalizeze afacerea dvs;
- Consultanta privind alegerea categoriilor de produse si servicii pentru care solicitati protectia marcii;
- Cercetare documentara privind disponibilitatea unei denumiri;
- Reprezentare in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci(OSIM) pentru depunerea cererii de inregistrare a marcii precum si monitorizarea acesteia de la depunere si pana la obtinerea certificatului de inregistrare;
- Reprezentare in legatura cu posibile litigii in legatura cu marca: opozitii, contestatii, apeluri;
- Plata taxelor legale;
- Opozitii cu privire la marci depuse ulterior celei a dvs;
- Consiliere de specialitate oferita ulterior obtinerii protectiei care deriva din dreptul de folosire exclusiva si dreptul de prioritate pe teritoriul Romaniei;
- Consultanta de specialitate in intocmirea si negocierea unor contracte de cesiune si licenta a marcii pe care o detineti;
- Monitorizarea depunerii unor marci similare sau apropiate de cea a dvs de catre terti pe perioada protectiei, dar si formularea de opozitii.
E important sa va informam ca potrivit legislatiei in vigoare, recent modificata, in Romania, titularul unei marci inregistrate nu mai beneficiaza de recunoasterea automata a drepturilor sale in raport de noi solicitanti si, prin urmare, se impune ca impreuna, sa avem un rol activ si sa monitorizam noile depuneri privind cererile de marca ce v-ar putea prejudicia interesele si, de asemenea, sa actionam la timp prin formularea de opozitii.
Oferim aceste servicii la cerere sau in baza unui contract de consultanta-monitorizare, incheiat pe anumite perioade de timp, situatie in care, functie de optiunea dvs, efectuam verificari saptamanale.
Consultanta de specialitate privind protectia marcii dvs, constand in actiuni de contrafacere si concurenta neloiala in temeiul unui mandat special pe care ni-l puteti acorda,in fata autoritatilor competente din Romania.
Suntem alaturi de dumneavoastra si in procedurile de inregistrare a marcilor comunitare si internationale.
Un element distinctiv al serviciilor noastre, consta in oferirea de consultanta privind protectia si recunoasterea indicatiilor geografice in Romania, dar si de reprezentare in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci.
Ne pot contacta asociatiile de producatori care isi desfasoara activitatea de productie in orice zona geografica a lumii.
Agentia noastra de proprietate industriala va ofera servicii de consultanta si reprezentare in fata autoritatilor competente privind obtinerea:
- Brevetelor nationale;
- Brevetelor europene;
- Certificatelor suplimentare de protectie.
Cu siguranta stiti ca pentru a fi brevetabila ,o inventie trebuie sa fie noua,sa implice o activitate inventiva si sa fie susceptibila de aplicatie industriala.
Brevetul de inventie este actul oficial,emis in Romania de Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci prin care se atesta si se recunoaste protectia juridica asupra inventiei dvs ,pentru o perioada de maxim 20 de ani.
Oferim consultanta de specialitate si anterior depunerii cererii de brevet, privind sansele dvs de reusita in ceea ce priveste obtinerea protectiei inventiei,scutindu-va de cheltuieli inutile atunci cand protectia nu ar putea fi obtinuta ,inventia dvs neintrunind conditiile cumulative de brevetabilitate.
Serviciile noastre in procedurile de obtinere a titlului de protectie in Romania constau in:
- Efectuarea de verificari de disponibilitate,anterior depunerii cererii de brevet;
- Redactarea intregii documentatii de brevet si daca este cazul,efectuarea traducerilor de specialitate;
- Depunerea la cererii de brevet si achitarea taxelor legale;
- Corespondenta cu Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci privind notificarile oficiale pana la obtinerea certificatului de brevet;
- Reprezentare in cazul unor posibile litigii privind brevetul de inventie;
- Obtinerea brevetului de inventie.
Dupa obtinerea brevetului de inventie va putem oferi consultanta de specialitate privind:
- Protectia intereselor dvs in Romania care decurg din drepturile de autor;
- Dreptul la nume al inventiei dvs;
- Dreptul de a da publicitatii inventia;
- Apararea drepturilor dvs in ipoteza in care dreptul exclusiv de exploatare e incalcat prin fapte ale tertilor pe teritoriul Romaniei;
- Apararea dreptului de prioritate a inventiei dvs;
- Cesiunea drepturilor asupra inventiei;
- Transmiterea dreptului de exploatare a inventiei;
- Monitorizarea si plata taxelor pentru mentinerea in vigoare a brevetului dvs pe toata perioada de protectie;
- Exercitarea cailor de atac in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci prin formularea si sustinerea contestatiilor si a apararilor la cererile de revocare formulate de terti;
- Exercitarea in numele dvs ,in baza unui mandat special a unor actiuni in contrafacere si concurenta neloiala in fata autoritatilor competente din Romania;
- Obtinerea unor masuri asiguratorii si reparatorii civile in caz de incalcare a drepturilor dvs patimoniale si nepatrimoniale asupra inventiei.
Desenele si modelele, creatii la limita intre arta si industrie, permit individualizarea produselor industriale printr-un element estetic.
Desenele sunt ansambluri de linii si culori realizate pe suprafete plane care prin aplicarea pe un produs industrial dau acestuia un efect decorativ nou.
Spre deosebire de desene, modelele sunt creatii de forma, realizate in spatiu, avand trei dimensiuni care dau produsului un aspect nou, distinct de altele din aceeasi gama.
Pentru a fi protejate in Romania, desenele si modelele trebuie sa aiba un caracter de noutate care deriva din modalitatea in care sunt concepute si sa aiba un caracter individual,adica sa induca tuturor utilizatorilor certitudinea ca sunt diferite fata de altele, care au fost aduse la cunostinta publica anterior.
Spre deosebire de modelele de utilitate a caror recunoastere si protectie se face in in sistem declarativ, pentru desenele si modele industriale, legiuitorul roman a consacrat sistemul atributiv, recunoasterea si protectia lor putand fi obtinuta doar in urma unor examinari de forma si fond.
In Romania, perioada de valabilitate a unui certificat de inregistrare este de 10 ani, cu posibilitatea reinnoirii pentru trei perioade succesive a cate 5 ani.
Agentia noastra de proprietate industriala este alaturi de dvs, in a va consilia inainte de a proceda la formularea unei cereri de inregistrare, pentru evalua sansele obtinerii potectiei in raport de criteriile de admisibilitate a recunoasterii acesteia raportate concret la creatia pe care o detineti.
Dupa aceasta etapa preliminara de consultanta care este gratuita, daca veti hotara sa va reprezentam, trebuie sa stiti ca serviciile noastre de specialitate constau in:
- Depunerea la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a cererii de inregistrare,plata taxelor legale,raspunsuri la notificarile OSIM, efectuarea daca se impune ,a traducerilor de specialitate,reprezentare in cazul in care exista opozitii privind inregistrarea desenului sau modelului dvs,obtinerea certificatului de inregistrare;
- Efectuarea de opozitii privind solicitari de inregistrare ale tertilor,in cazul in care apreciem impreuna ca acestea va prejudiciaza interesele;
- Contestatii impotriva hotararilor de respingere sau de admitere in parte a cereri dvs precum si apeluri dupa solutionarea acestor contestatii;
- Consultanta de specialitate privind protectia drepturilor patrimoniale si nepatrimoniale pe care le aveti dupa inregistrarea unui desen sau model;
- Consultanta in cazul in care doriti transmiterea drepturilor dvs prin contact de cesiune sau contract de licenta;
- Consultanta de specialitate si reprezentare in cazul incalcarii drepturilor dvs ,atat prin mijloace procesual civile, cat si prin cele procesual penale.
Model industrial
Desenele si modelele, creatii la limita intre arta si industrie, permit individualizarea produselor industriale printr-un element estetic.
Desenele sunt ansambluri de linii si culori realizate pe suprafete plane care prin aplicarea pe un produs industrial dau acestuia un efect decorativ nou.
Spre deosebire de desene, modelele sunt creatii de forma, realizate in spatiu, avand trei dimensiuni care dau produsului un aspect nou, distinct de altele din aceeasi gama.
Pentru a fi protejate in Romania, desenele si modelele trebuie sa aiba un caracter de noutate care deriva din modalitatea in care sunt concepute si sa aiba un caracter individual,adica sa induca tuturor utilizatorilor certitudinea ca sunt diferite fata de altele, care au fost aduse la cunostinta publica anterior.
Spre deosebire de modelele de utilitate a caror recunoastere si protectie se face in in sistem declarativ, pentru desenele si modele industriale, legiuitorul roman a consacrat sistemul atributiv, recunoasterea si protectia lor putand fi obtinuta doar in urma unor examinari de forma si fond.
In Romania, perioada de valabilitate a unui certificat de inregistrare este de 10 ani, cu posibilitatea reinnoirii pentru trei perioade succesive a cate 5 ani.
Agentia noastra de proprietate industriala este alaturi de dvs, in a va consilia inainte de a proceda la formularea unei cereri de inregistrare, pentru evalua sansele obtinerii potectiei in raport de criteriile de admisibilitate a recunoasterii acesteia raportate concret la creatia pe care o detineti.
Dupa aceasta etapa preliminara de consultanta care este gratuita, daca veti hotara sa va reprezentam, trebuie sa stiti ca serviciile noastre de specialitate constau in:
- Depunerea la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a cererii de inregistrare,plata taxelor legale,raspunsuri la notificarile OSIM, efectuarea daca se impune ,a traducerilor de specialitate,reprezentare in cazul in care exista opozitii privind inregistrarea desenului sau modelului dvs,obtinerea certificatului de inregistrare;
- Efectuarea de opozitii privind solicitari de inregistrare ale tertilor,in cazul in care apreciem impreuna ca acestea va prejudiciaza interesele;
- Contestatii impotriva hotararilor de respingere sau de admitere in parte a cereri dvs precum si apeluri dupa solutionarea acestor contestatii;
- Consultanta de specialitate privind protectia drepturilor patrimoniale si nepatrimoniale pe care le aveti dupa inregistrarea unui desen sau model;
- Consultanta in cazul in care doriti transmiterea drepturilor dvs prin contact de cesiune sau contract de licenta;
- Consultanta de specialitate si reprezentare in cazul incalcarii drepturilor dvs ,atat prin mijloace procesual civile, cat si prin cele procesual penale.