Mihaela Balta - Biroul Individual Notarial Popesti Leordeni

Acte si proceduri notariale

...
Consultatii juridice

Va confruntati cu o problema juridica sau nu stiti ce act notarial se potriveste mai bine situatiei dvs.? contactati-ne pentru o consultatie juridica. Consultatia va fi gratuita în cazul încheierii actului notarial la biroul nostru.

...
Traduceri legalizate

Colaboram cu traducatori autorizati de Ministerul Justitiei si ne putem asigura traduceri urgente ale documentelor.

Înscrisul a carei traducere se solicita trebuie prezentat notarului public în una dintre urmatoarele forme:

  • în original. Originalul poate fi un înscris sub semnatura privata caruia i s-a dat, dupa caz, data certa, legalizare de semnatura ori certificare sau poate fi un înscris autentic;
  • în copie legalizata ori certificata de autoritatea competenta care detine în arhiva originalul înscrisului.

...
Redactarea si autentificarea contractelor imobiliare

La solicitarea partilor, putem redacta si autentifica orice tip de contract.

Persoanele care semneaza în fata notarului public vor fi identificate prin cartea de identitate, buletin, cartea de identitate provizorie, pasaport (în cazul cetatenilor straini sau cetatenilor români nerezidenti). Partile se pot prezenta personal în fata notarului public sau prin mandatar, cu procura autentica încheiata la un birou notarial sau la oficiile consulare si misiunile diplomatice ale României. În cazul procurilor încheiate la birouri notariale din alte state, este indicat sa se consulte în prealabil biroul nostru notarial pentru a ne asigura ca sunt îndeplinite cerintele de autentificare si de apostilare/supralegalizare a procurilor.

Persoanele casatorite vor prezenta certificatul de casatorie si, daca este cazul, conventia matrimoniala.

În cazul reprezentarii unei persoane juridice, reprezentantul va prezenta actul constitutiv/statutul, dovada dobândirii personalitatii juridice (certificatul de înmatriculare la Oficiul National al Registrului Comertului, certificatul de înregistrare în registrul special al asociatiilor si fundatiilor în cazul persoanelor juridice fara scop lucrativ), dovada reprezentarii (certificatul constator de la registrul comertului din care sa rezulte calitatea de administrator al societatii, procura autentica).

...
Cetateni straini

Potrivit legii, cetatenii straini si persoanele care nu vorbesc limba româna au posibilitatea de a lua cunostinta de continutul actului printr-un interpret si traducator autorizat de Ministerul Justitiei. În cazul în care cetateanul strain are ca limba materna  limba greaca sau engleza sau cunoaste suficient de bine una dintre aceste limbi, functia de interpret va putea fi îndeplinita de notarul public, acesta fiind autorizat ca traducator si interpret pentru limbile greaca si engeza.

În cazul în care cetateanu strain cunoaste suficient de bine limba româna, procedura se va putea îndeplini numai în limba româna. În acest caz, cetateanul strain va trebui sa scrie olograf pe cerere ca nu solicita prezenta unui interpret si traducator autorizat la instrumentarea actului sau procedurii notariale întrucât cunoaste limba româna.

...
Succesiuni si testamente

Succesiunea se deschide la moartea unei persoane. Procedura succesorala notariala se deschide la cererea oricarei persoane care dovedeste un interes legitim (oricare dintre succesibili, creditori ai succesiunii sau ai succesibililor, persoane care au detinut bunuri în coproprietate cu defunctul, executorul testamentar, beneficiari ai mostenirii vacante).

  • Competenta

Procedura succesorala notariala va putea fi dezbatuta la biroul nostru notarial daca ultimul domiciliu al defunctului (ultimul domiciliu al autorului care a decedat ultimul în cazul succesiunilor succesive) a fost situat în localitatile Berceni, Bragadiru, Branesti, Cernica, Ciorogârla, Clinceni, Copaceni, Cornetu, Darasti – Ilfov, Dobroesti, Domnesti,  Glina, Jilava, Magurele, Pantelimon, Popesti – Leordeni,  Vidra, 1 Decembrie. În în care defunctul nu a avut ultimul domiciliu în România, notarul public va putea dezbate procedura succesorala daca exista cel putin un bun imobil al defunctului în localitatile de mai sus sau, în cazul în care nu a detinut bunuri imobil, exista bunuri mobile în localitatile de mai sus.

  • Desfasurarea procedurii

Cererea de deschidere a procedurii succesorale se va completa la sediul biroului notarial si va cuprinde urmatoarele: datele de stare civila ale defunctului, numele, prenumele si domiciliul mostenitorilor prezumtivi, bunurile defunctului, cu mentionarea valorii acestora, precum si a pasivului succesoral. La depunerea cererii, solicitantul va completa de asemenea formularul cu privire la verificarea evidentelor succesorale tinute la nivelul Camerei notarilor publici.

În cazul în care notarul public constata ca nu este competent teritorial sau obtine în urma cererii sale de verificare a Registrului de evidenta a procedurilor succesorale  o adeverinta din care reiese ca succesiunea este înregistrata la un alt birou notarial, notarul se desesizeaza fara a cita partile, prin informarea solicitantului cu privire la notarul public competent sa solutioneze cauza.

 

...
Divortul la notar si Conventii matrimoniale

Potrivit legii, notarul public este competent sa constate desfacerea casatoriei prin acordul sotilor atât în cazul în care nu au copii minori cât si în cazul în care au copii minori rezultati din casatorie, din afara casatoriei sau adoptati, daca sotii convin asupra urmatoarelor:

  • Numele de familie pe care îl vor purta dupa desfacerea casatoriei
  • exercitarea în comun a autoritatii parintesti
  • stabilirea locuintei copiilor dupa divort
  • modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat de copii si fiecare dintre copii
  • stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copiilor

si daca din raportul de ancheta sociala nu rezulta ca acordul sotilor privind exercitarea în comun a autoritatii parintesti sau cel privind stabilirea locuintei copiilor nu este în înteresul copilului.

Totodata, divortul prin acordul sotilor nu poate fi admis daca unul dintre soti beneficiaza de consiliere judiciara sau tutela speciala.

Din punct de vedere teritorial, competenta biroului nostru este atrasa daca locul încheierii casatoriei sau ultima locuinta comuna a sotilor se afla într-una din localitatile în localitatile Berceni, Bragadiru, Branesti, Cernica, Ciorogârla, Clinceni, Copaceni, Cornetu, Darasti – Ilfov, Dobroesti, Domnesti,  Glina, Jilava, Magurele, Pantelimon, Popesti – Leordeni,  Vidra, 1 Decembrie. Prin ultima locuinta comuna se întelege ultima locuinta în care au convietuit sotii. Dovada ultimei locuinte comune se face, dupa caz, cu actele de identitate ale sotilor, din care rezulta domiciliul comun sau resedinta comuna a acestora, ori, daca nu se poate face dovada în acest fel, prin declaratie autentica pe propria raspundere a fiecaruia dintre soti, din care sa rezulte care a fost ultima locuinta comuna a acestora.

...
Alte proceduri notariale

La cererea clientilor, putem efectua toate celelalte proceduri prevazute de lege în competenta notarului public:

  • Certificarea de fapte
  • faptul ca o persoana se afla în viata
  • faptul ca o persoana se afla într-un anumit loc
  • faptul ca persoana din fotografie este aceeasi cu persoana care cere certifica
  • faptul ca o persoana, ca urmare a unei somatii sau notificari, s-a prezentat ori nu într-o anumita zi si la o anumita ora într-un anumit loc, precum si declaratia acesteia
  • rezultatele tombolelor, tragerilor la sorti, concursurilor, loteriilor publicitare
  • procesele-verbale sau hotarârile organelor colegiale ale oricaror forme asociative
  • certificarea site-urilor, programelor informatice sau a altor produse
  • certificarea etapelor procedurale ale licitatiilor si/sau ale rezultatelor acestora
  • Legalizarea semnaturilor de pe înscrisuri, a specimenelor de semnatura, precum si a sigiliilor
  • Darea de data certa înscrisurilor
  • Primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor si a documentelor prezentate de parti, în limita spatiului si utilitatilor de care dispune biroul notarial;
  • Actele de protest al cambiilor, al biletelor la ordin si al cecurilor;
  • Legalizarea copiilor de pe înscrisuri;
  • Înregistrarea si pastrarea, în conditiile legii, a amprentelor dispozitivelor speciale de marcat;
  • Procedura numirii asistentului pentru încheierea actelor juridice

...
Procuri si declaratii

Putem întocmi si autentifica orice procura si declaratie prevazuta de lege. Programarile se pot face rapid, chiar si în aceeasi zi, în functie de programarile din ziua respectiva.

Pentru autentificarea unei procuri, este nevoie sa se prezinte la biroul notarial doar mandantul (persoana care da procura).

Procuri uzuale

  • Procura de vânzare/donatie imobil

Acte necesare: act de identitate al mandantului, datele de identitate ale mandatarului, actul de proprietate, certificat de casatorie (daca este cazul)

  • Procura de administrare imobil:

Acte identitate al mandantului, datele de identitate ale mandatarului, actul de proprietate, certificat de casatorie (daca este cazul)

  • Procura de reprezentare la divort

Acte necesare: acte de identitate, datele de identitate ale mandatarului, certificat de casatorie

  • Procura de reprezentare la succesiune

Acte necesare: acte de identitate, datele de identitate ale mandatarului, certificatul de deces al defunctului, actele de stare civila din care rezulta relatia de rudenie cu defunctul

  • Procura încasare pensie
  • Procura pentru depunerea declaratiilor on-line cu semnatura electronica pentru ANAF
 

Declaratii uzuale în practica notariala

  • Declaratie de optiune succesorala (acceptare sau renuntare la succesiune)

Acte necesare: acte de identitate, certificatul de deces, act de stare civila din care rezulta relatia de rudenie cu defunctul

  • Declaratie de primire a pretului din contractul de vânzare

Acte necesare: acte de identitate, dovada încasarii pretului, contractul de vânzare

  • Declaratie de primire a sultei

Acte necesare: acte de identitate, dovada încasarii pretului, contractul de schimb/actul de partaj

  • Declaratie de restituire a sumei împrumutate

Acte necesare: acte de identitate, dovada încasarii sumei, contractul de împrumut

  • Declaratia privind acordul pentru radierea unei ipoteci

Acte necesare: contractul de ipoteca, contractul de credit, procura si actul de identitate al reprezentantului bancii, extras de carte funciara pentru informare (va fi obtinut de biroul notarial), Acord de garantare Prima/Noua Casa (daca e cazul), Acordul fondului de garantare Prima/Noua Casa pentru radierea ipotecii legale (daca e cazul)

  • Declaratia acord pentru iesirea din tara a unui minor

Acte necesare: acte de identitate ale parintilor, certificatul de nastere si actul de identitate/pasaportul copilului, certificatul de casatorie al parintilor (în cazul în care numele parintilor care figureaza în certificatul de nasteere este diferit de cel din cartile de identitate ale parintilor), actul de identitate ale însotitorului, perioada, ruta.

Categorii
Date de contact
0722663685; 0314230154
Str. Laurentiu Raiciu, nr. 17, Popesti-Leordeni, judetul Ilfov
Distribuie