A&A Medical Vet - cabinet veterinar-Bucuresti

4. Deparazitari

...
4. Deparazitari

Endo- si ectoparazitii reprezinta un important factor de risc atat pentru animale cat si pentru om si de aceea este necesar ca animalul dumneavoastra sa fie deparazitat intern si extern periodic. In acest sens va punem la dispozitie diferite produse:

  • Comprimate si suspensii pentru uz intern;
  • Zgarzi, pudre, sampoane, solutii pentru uz extern;

 

Ectoparazitii

Pe langa disconfortul produs (prurit, neliniste) si spolierea de sange, puricii si capusele sunt vectori pentru numeroase boli, unele transmisibile si la om. Tratamentul acestor boli este dificil, costisitor si de durata. Metoda cea mai sigura pentru combaterea acestor boli este prevenirea infestatiilor cu purici si capuse. Cereti sfatul medicului veterinar ! Acesta va va recomanda dupa caz produsul adecvat pentru animalul dumneavoastra.

 

Endoparazitii

Endoparazitii mai frecvent intalniti la animalele de companie sunt ascarizii (viermi rotunzi) si teniile (viermi lati). Acestia produc la animale tulburari digestive, nervoase, apetit capricios, prurit anal cu ‘saniat', colici abdominale. In caz de infestatie masiva la tineret se poate produce chiar moartea. Puii se nasc in peste 90% din cazuri infestati cu viermi rotunzi iar restul se infesteaza dupa nastere din cuib sau mediul extern si raman supusi uni risc mare pana la varsta de 6 luni.

 

Diagnosticul se pune usor, uneori prin simpla observare in fecale a parazitilor si prin examen coproparazitologic. Efectuati examen coproparazitologic animalului dumneavoastra de cel putin doua ori pe an. In clinica noastra aveti posibilitatea de a efectua acest examen.

 

Tratamentul consta in administrarea de produse antihelmintice. Cereti sfatul medicului veterinar ! Nu administrati animalului dumneavoastra orice produs antiparazitar. Pentru a evita eventualele intoxicatii acestea se vor administra numai la recomandarea medicului veterinar.

 

Prevenire: transmiterea endoparazitilor la animale si om poate fi evitata prin:

  • controlul periodic al fecalelor (examen coproparazitologic);
  • respectarea regulilor de igiena;
  • deparazitari interne periodice.