KinetoLin - Cabinet terapie manuala, fizioterapie si kinetoterapie Bucuresti
Servicii terapie manuala

Metoda Kinesio Taping este conceputa pentru a facilita procesul natural de vindecare al organismului, oferind în acelasi timp sprijin si stabilitate muschilor si articulatiilor fara a restrictiona gama de de miscari naturale a corpului. Kinesio Tape (KT), sau banda kinesiologica, este o modalitate nou popularizata care este utilizata de terapeuti instruiti în metoda de înregistrare Kinesio.
Prin directionarea diferitilor receptori din sistemul somatosenzorial, Kinesio Tape amelioreaza durerea si faciliteaza drenajul limfatic prin ridicarea microscopica a pieliiin regiunea une se aplica banda. Aceasta actiune de ridicare formeaza convolutii în piele, crescând astfel spatiul interstitial si permitând o scadere a inflamatiei zonelor tinta.
Tehnica KINESIO TAING se recomanda în multe afectiuni reumatice, posttraumatice, postoperatorii sau neurologice precum:
- artrita, artroza, periartrita, bursita, sinovita
- scolioza, cifoza, hiperlordoza, lombosciatica
- lombalgie, lombosciatica, spondiloza, hernie de disc
- sechele de entorsa, luxatii, fracturi, rupturi de ligament
- contracturi, întinderi si rupturi musculare, torticolis
Ce efecte are tehnica KINESIO TAPING?
Studiile stiintifice au confirmat efectele pozitive asupra pielii, sistemului circulator si limfatic, asupra muschilor, ligamentelor, tendoanelor si articulatiilor. Studiile recente au demonstrat eficienta benzilor kinesiologice prin utilizarea lor în scopul diminuarii dureri si reducerii edemului, pentru îmbunatatirea mobilitatii si amplitudinii de miscare, pentru îmbunatatirea capacitatii de contractie musculara si combaterea spasmelor musculare.

Conceptul de terapie manuala Mulligan este un complex de metode de evaluare, diagnostic si tratament pentru dureri articulare si disfunctii musculo-scheletale.
Tratamentul Mulligan are la baza tehnici simple si eficiente de mobilizari articulare pasive, induse de catre terapeut, combinate cu miscari active, executate de catre pacient. Tehnica a fost dezvoltata de catre Brian Mulligan. Acest concept de mobilizare cu miscare a devenit un tratament popular pentru leziunile musculo-scheletice cu impact asupra durerii, reducerii inflamatiei si inducerea relaxarii.
Principiul de baza este Mobilizare cu Miscare iar tehnicile terapiei manuale Mulligan cuprind:
NAGS (natural apophyseal glides)- presupune mobilizarea apofizelor vertebrale. Prin aceste manevre terapeutice, terapeutul poate evalua si trata pacientul într-un lant kinetic închis. Acesta aplica mobilizari articulare acolo unde pacientul simte în mod regulat simptomele.
SNAGS (sustained natural apophyseal glide) – presupune o mobilizare sustinuta a apofizelor vertebrale. Manevrele SNAGS presupun nu doar mobilizarea apofizelor vertebrale cât si miscarile fiziologice active din partea pacientului.
SMWAMS (spinal mobilization with arm movements) -presupune mobilizarea coloanei vertebrale asociata cu miscarea bratelor.
Terapia Mulligan se recomanda in cazul:
- durerilor non-inflamatorii
- durerii acute survenite in urma unei accidentari
- pierderea amplitudinii miscarilor articulare in urma unor probleme articulare (artrita, artroza)
- interventiilor chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale, in dureri de cap si ameteala cauzate de probleme cervicale
- entorsa de glezna
- epicondilita laterala (cot de tenismen)
- umar dureros cu restrictia miscarii de flexie sau abductie
- alte afectiuni care restrictioneaza miscarea fireasca a articulatiei.

Terapia Deep tissue ofera atât beneficii fizice, cât si psihologice. Poate ameliora durerea si rigiditatea musculara si poate oferi o relaxare care elibereaza stresul pentru corp si minte.
Aceasta tehnica de masaj este utilizata în principal pentru a trata problemele musculo-scheletice, cum ar fi tulpinile si leziunile sportive. Aceasta implica aplicarea unei presiuni sustinute folosind miscari lente si profunde pentru a viza straturile interioare ale muschilor si tesutului conjunctiv si ajuta la descompunerea tesutului cicatricial care se formeaza în urma unei rani si la reducerea tensiunii musculare si tesuturilor.
De asemenea, poate promova o vindecare mai rapida prin cresterea fluxului sanguin si reducerea inflamatiei.
Terapia Deep tissue ofera atât beneficii fizice, cât si psihologice. Spre deosebire de alte tehnici de masaj care se concentreaza pe relaxare, aceasta ajuta la tratarea durerilor musculare si la îmbunatatirea rigiditatii.
Terapia Deep Tissue ajuta la:
- leziuni sportive
- fibromialgie
- fasciita plantara
- tensiune arteriala crescuta
- sciatica
- cot de tenisfizice.

Punctele de contractura sau trigger points sunt puncte ce apar la nivelul muschiului daca acesta este suprasolicitat sau sufera de leziuni.
Aceasta terapie e efecienta in tratarea durerilor de cap, de gat, de spate, durerilor articulare, durerilor cotului dar si in tratamentul sindromului carpian.
Prin presopunctura sunt ameliorate durerile musculare si de asemenea se pot trata anumite afectiuni prin presarea punctelor de contractura.
Terapia Trigger Points este o metoda de tratament sigura si eficienta. Spre deosebire de tratamentul medicamentos, Terapia Trigger Points nu are efecte adverse, din acest motiv, ar trebui sa reprezinte o prima optiune de tratament.
Beneficii:
- Imbunatateste mobilitatea articulara
- Relaxeaza tesuturile musculare
- Amelioreaza durerea
- Reduce oboseala si ajuta la calitatea somnului
- Ajuta in reeducarea postural

Dry needling reprezinta un tratament medical ce utilizeaza ace subtiri fara nicio substanta medicamentoasa, pentru a-si atinge scopul. Dry needling este utilizat pentru a ameliora durerea si disfunctia cauzata de problemele musculare fasciale . Acesta tehnica implica insertia în diferite zone ale corpului a unor ace pentru a stimula procesul de ameliorare a durerii în cazul afectiunilor musculo-scheletare , rezultatul fiind ameliorarea durerii si eliminarea contracturilor musculare.
Terapia Dry Needling ajuta la :
- Cresterea mobilitatii articulare
- Discopatii
- Tendinite
- Fascite
- Dindrom de tunel carpian
- Sindroame mio fasciale
- Spondiloza anchilozanta

Cupping sau terapia cu ventuze presupune utilizarea unor ventuze ( de regula din sticla) care sunt incalzite cu ajutorul unui betisor imbibat intr-un material inflamabil, care arde in interiorul ventuzei si absoarbe oxigenul din ea, formandu-se astfel un vid.
Ventuzele aduc la suprafata pielii sangele si limfa, fluizizandu-le si permitand eliberarea blocajelor.
Beneficii:
- Imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei
- Ameliorarea durerii musculare
- Eliberarea rigiditatii articulatiilor si reducerea inflamatiei pentru o varietate de afectiuni acute si cronice
- Tratarea bolilor reumatice
- Stimularea functiilor cognitive
- Detoxifierea organismului
Aceasta terapie este contraindicata femeilor insarcinate si persoanelor cu fracturi osoase sau spasme musculare.