Infant Kineto Clinic kinetoterapie pediatrica Bucuresti
Masaj terapeutic copii
Tendința generală este de a crede că numai adulții au nevoie de masaj și că, în cazul copiilor, el este util numai dacă există o problemă de natură medicală. Deși perfect adevărat că masajul pediatric este foarte eficient în a trata sau ameliora anumite afecțiuni, el vine și în ajutorul copiilor care, spre exemplu, fie nu dorm bine, fie sunt apatici sau fără energie. Ce înseamnă de fapt masajul pediatric și care sunt beneficiile lui aflăm în cele ce urmează. Care este diferența între masajul pediatric și cel destinat adulților?
Copii sunt diferiți față de adulți în ceea ce privește nevoile lor fizice, emoționale, de dezvoltare. De aceea este important ca un terapeut să le înțeleagă și să le abordeze în modul cel mai potrivit, ceea ce, în cazul masajului, înseamnă să folosească anumite metode și proceduri, presiune și durată a tehnicilor aplicate care să respecte fragilitatea oasasă a copilului aflat în plin proces de creștere. Și, mai mult, specialistul tebuie să aibă suficient tact și delicatețe să i se adreseze celui mic astfel încât el să se simtă confortabil și relaxat.
Care sunt efectele benefice ale masajului terapeutic la copii?
- Stimulează circulația sangvină și limfatică
- Îmbunătățește oxigenarea sistemului nervos central și a celorlalte structuri anatomice masate
- Are efect antialgic, ameliorând chiar și durerile de cap
- Îmbunătățește amplitudinea mișcărilor articulare, elastricitatea structurilor moi, dar și metabolismul local
- Înlesnește buna funcționare a articulațiilor, stimulând secreția de lichid sinovial intraarticular
- Reduce efectele stresului și contribuie la eliberarea endorfinelor
- Ameliorează tulburările somnului
- Ajută la scăderea anxietății și aduce un aport de energie
Ce tipuri de masaj pediatric există?
Sub îndrumarea specialiștilor noștri care țin cont de nevoile copilului dumneavoastră, puteți alege între două tipuri de masaj, regional sau facial. Masajul regional se execută în scop terapeutic și recuperator la nivelul cervico-toracal, lombo-sacral, facial, la nivelul membrelor superioare și inferioare. Iar masajul terapeutic exclusiv facial vine în sprijinul micuților pacienți care întâmpină probleme neurologice și dificultăți în procesele de masticație, deglutiție, tulburări de limbaj sau sialoree (salivație abundentă).
Sperăm că v-am convins cât de util poate fi masajul terapeutic pentru copilul dumneavoastră și cât de important este ca el să fie realizat de specialiști cu experiență pediatrică. Fie că apelați la masaj pentru a recupera o anumită regiune corporală, fie pentru a asigura bunăstarea generală a oragnismului, lăsați sănătatea celor mici pe mâini experte ca să fiți siguri că au parte întotdeauna de copilării fără griji!