Atelierele ILBAH - Cursuri de calificare, cursuri de initiere, cursuri de perfectionare autorizate, Bucuresti
Cursuri Restaurant- HORECA

Acest curs este recomandat celor care isi doresc sa inceapa o cariera in domeniul HoReCa sau pasionatilor peste masura… Cursul de bucatar imbina cu succes traditia si inovatia, pasiunea si profesionalismul in bucatarie. De la antreu la sufleu, de la orez la fonduri glace, de la paste la peste, de la fripturi la garnituri, de la pate-uri la mousse-uri, de la supe si ciorbe ademenitoare, la dressing-uri si fructe de mare, arta culinara nu va mai avea secrete pentru tine!
Invata limba internationala a gastronomiei, depaseste “barierele” din bucatarie si invata sa gatesti cu incredere, experimentand si folosindu-ti toate simturile.
Urmand cursul de bucatar, vei capata atat indemanarea, cat si capacitatea de a prepara mancaruri creative, care incanta simturile si aduc bucurie.
Arta culinara inseamna gust si culoare, miros si savoare, traditie si inovatie, instinct si amprenta personala. In plus, la cursul de bucatar, vei deprinde secretele industriei HORECA, care este modul de organizare in bucataria unui restaurant, care sunt etapele si procesele tehnologice din spate, care sunt problemele intalnite in domeniu, dar si cum poti eficientiza fluxul de lucru pentru un “service” rapid.
Metode si tipuri de taieri? Nici o problema! Julienne, Brunoise, Cuburi mici/medii/mari, Allumette, Baton, Chiffonade, Oblique, Julienne fin, Brunoise Fin… la acest curs le vei invata pe toate!
Beneficiile unui Curs de Bucatar la Atelierele ILBAH
Absolvirea unui curs de bucatar se pot reflecta atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Nu ezita sa incepi cat mai rapid aceasta etapa de formare, care iti va schimba complet perceptia despre arta culinara.
Indiferent ca te afli la inceput de drum sau ca ai mai cochetat cu aceasta ocupatie, acumularea notiunilor teoretice si a aptitudinilor practice iti va revela laturi si posibilitati ale acestei indeletniciri pe care nu le-ai putea descoperi de unul singur. Valorifica pregatirea instructorilor si invata cat mai mult posibil despre una dintre cele mai vechi profesii existente.
Creatia ta culinara trebuie modelata pana in cele mai mici si rafinate detalii. La Atelierele ILBAH suntem pregatiti sa te intampinam si sa te ducem in lumea fascinanta a bucatariei de top. Una in care vei invata sa creezi preparate care sa arate senzational, dar care sa aiba si un gust de exceptie.

Acest curs este recomandat pasionatilor si iubitorilor de “dulce”, sau celor care vor sa isi transforme pasiunea pentru cofetarie intr-o cariera! Cursul de Cofetar reprezinta reteta perfecta pentru ca TU sa ajungi sa realizezi deserturi deliciose, folosind tehnici traditionale sau chiar metode inovatoare. Invata bazele si experimenteaza!
Adauga pasiune si profesionalism in tot ceea ce faci si transforma prajiturile pe care le realizezi in adevarate experiente culinare. Iti punem la dispozitie cei mai buni traineri cofetari, laboratorul nostru propriu (complet utilat), dar si o structura de curs unica in Romania.
Curs Cofetar Autorizat
Pe langa informatii si tehnici noi, obtii si o diploma autorizata de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Diploma este recunoscuta atat pe plan national, cat si pe plan international, avand astfel libertatea de a alege unde doresti sa profesezi. Inscrie-te la Cursul de Cofetarie marca Atelierele ILBAH si toate “necunoscutele” acestei meserii vor prinde sens. Descopera procesele si etapele tehnologice, pune-ti ordine in idei si inoveaza. Vei face foarte multa practica in bucataria Atelierele ILBAH, dar si in cadrul cofetariilor partenere, astfel ca niciun proiect nu te va putea pune in dificultate la finalul cursului.
Transforma-ti pasiunea in arta si meserie
Cursul de Cofetarie marca Atelierele ILBAH te va ajuta sa intelegi cum functioneaza acest domeniu, dar si sa te dezvolti pe plan profesional. Pentru a putea crea prajitura perfecta trebuie sa ai in vedere detalii tehnice, pe care ti le vei insusi pe parcursul orelor de practica. Toate informatiile vor fi prezentate de catre cofetari cu expertiza in domeniu, dornici sa impartaseasca din experienta lor.

Cursul de Patiserie este recomandat celor ce isi doresc sa realizeze cu mainile proprii produse de patiserie care sa cucereasca cele mai pretentioase si rafinate simturi. Combina ingrediente de calitate cu stiinta si arta! Imbina traditia cu tehnici inovatoare si alege mixul perfect dintre gust, aroma si textura. Nu vom merge la Paris pentru a invata toate acestea, dar vom aduce cultura si tehnicile patiseriei frantuzesti la tine.
Descopera cele mai “adanci” secrete ale meseriei pentru a incepe o cariera sau afacere in domeniu. In plus, cursul este autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, astfel ca, la final, obtii o diploma de Patiser cu care vei putea profesa atat in tara cat si in strainatate.
Ce inveti la Cursul de Patiser?
Invata cum sa prepari croissante, torsade, tarte, strudele, dantele, pain au chocolat, palmieri, milles feuilles sau briose, toate potrivite pentru orice moment al zilei, irezistibile pana si pentru cei mai mofturosi clienti, gata sa fie servite in familie sau chiar de pus in vitrina! Scoate din cuptor mirosul calatoriilor indepartate si creeaza poveste in farfurie. Dulce sau sarat, modern sau artizanal, acest curs isi propune sa aduca firmituri de fericire iubitorilor de patiserie dar si tehnici solide de lucru in domeniu. Te asteptam cu determinare, pasiune si dorinta de a deveni cel mai bun.
Trainerii nostri, Pastry Chefs, sunt pregatiti sa impartaseasca din experienta lor si sa iti insufle pasiunea si bucuria pentru acest domeniu. In ei vei gasi inspiratia si motivatia de a te perfectiona si de a impresiona prin preparatele tale.
Descopera Patiseria de „atunci” si de astazi!
Urmand cursul de patiserie iti dezvolti tehnicile de lucru si abilitatile in domeniu. In plus, inveti despre ingredientele de baza, rolul lor in produse dar si modul in care acestea interactioneaza sau se comporta.
O alta tema foarte importanta a cursului se refera la procesele si etapele tehnologice, fluxul de lucru si tot ceea ce tine de buna functionare a unei patiserii.