EuroKid - Gradinita si After School, Bucuresti
Cresa

PROGRAM SCURT - 1.950 RON/luna
PROGRAM MEDIU - 2.250 RON/luna
PROGRAM LUNG - 2.450 RON/luna
08:00 Jocuri libereJocuri libereJocuri libere
08:45
Mic dejun 09:15
Activitati liber alese
10:00 Activitati pe domenii exeprientiale
Jocuri de miscare
12:00 FINAL PROGRAM SCURT
Masa de prânzMasa de prânz
13:00-FINAL PROGRAM MEDIU
Program de odihna
15:45--Gustare16:15--
Activitati de consolidare18:00--
FINAL PROGRAM LUNG
Structura programelor:
- PROGRAMUL SCURT: 08:00 – 11:45/12:00
- PROGRAMUL MEDIU: 08:00 – 12:30/13:00
- PROGRAMUL LUNG: 08:00 – 18:00
Programul de functionare al Gradinitei Eurokid este: 8:00 – 18:00.
- Deoarece institutia este ACREDITATA de Ministerul Educatiei, se respecta „Curriculum-ul pentru educatia timpurie (0-6 ani)”, aprobat prin ordin. Nr. 4694/2019 de catre M.E.
-
Programul de activitati poate suferi modificari în functie de tema saptamânii si de activitatile extracurriculare desfasurate.
SUNT INCLUSE ÎN TAXA SCOLARA:
- Rechizitele si materialele scolare
- Engleza prin joc si cântec - o activitate pe zi
- Consiliere psihologica
- "ABC-ul bunelor maniere"
- "Educatie pentru sanatate"
- "Educatie rutiera - Micii pietoni"

Dezvoltarea generala a copilului
Educatia anteprescolara vizeaza dezvoltarea generala a copilului, impetuos necesara pentru a-i asigura acestuia un start bun în viata, caci în aceasta perioada achizitiile copilului sunt imense si decisive. Copilaria timpurie reprezinta cea mai importanta perioada din viata unei persoane, tocmai prin consecintele durabile pe care le are asupra dezvoltarii ulterioare a acestuia.
În perioada copilariei timpurii, copilul traieste foarte multe experiente noi si trece prin multe transformari, este integrat în interrelatiile grupului familial si începe sa sesizeze regulile, interdictiile, orarul, stilul de viata al familiei si modul de organizare si functionalitatea ei. Totodata, se consolideaza autonomia, se perfectioneaza deplasarea si se nuanteaza comunicarea verbala, astfel este stimulata dezvoltarea întregii activitati psihice, jocul fiind terenul de maninfestare al potentialului psihic.
Respectam dreptul copilului la joc ca forma de activitate, metoda, procedeu si mijloc de realizare a demersurilor educationale, precum si ca metoda de stimulare a capacitatii si creativitatii copilului, ca o deschidere spre libertatea de a alege, potrivit nevoilor proprii.
Stimularea creieruluiBazele personalitatii
Vârstele mici constituie baza personalitatii si fiecare copil are anumite înclinatii, dar este nevoie sa stimulam toate zonele creierului, astfel ca tipurile de activitati desfasurate în perioada anteprescolara sunt:
- Jocul cu jucaria, jocul simbolic, jocul senzorial, jocul cu nisip si apa, jocul de constructie, jocul didactic;
- Activitati artistice si de îndemânare: desen, pictura, modelaj, activitati practice si gospodaresti;
- Activitati de muzica si de miscare: auditii, jocuri muzicale, jocuri cu text si cânt, cântece, euritmie;
- Activitati de creatie si de comunicare: povestiri, memorizari, lucrul cu cartea, citire de imagini;
- Activitati de cunoastere: observari, lecturi dupa imagini, activitati matematice, convorbiri, jocuri didactice, experimente simple;
- Activitati în aer liber: plimbari, jocuri si întreceri sportive, utilizarea aparatelor de joaca.
Îi asteptam pe mezinii familiei EuroKid într-o lume desprinsa din povesti, unde fiecare copil e asemenea plastilinei ce cauta mâinile calde spre a fi frumos modelata, unde fiecare copil poate sa guste si sa traiasca prima copilarie prin joc si învatare, tinând-se cont de particularitatile individuale!

Dimineata la EuroKidCum ne începem ziua?
O zi minunata începe întotdeauna cu o dimineata vesela! Copiii sunt întâmpinati de catre dragutele educatoare, cu zâmbete si îmbratisari calde, începând cu ora 08:00.
În timp ce fiecare sala de grupa se umple cu priviri zglobii, chiote melodioase si joaca, în sala de mese miroase a lapte cald, a tartine proaspete ori a omleta, caci la ora 08:45, bucataresele noastre harnice îsi asteapta voinicii sa serveasca micul dejun.
Imediat dupa sosirea copiilor în grupa de la micul dejun, urmeaza un moment al zilei foarte îndragit de cei mici, Întâlnirea de dimineata. Aceasta se împarte în mai multe secvente, fiecare dintre ele având menirea de a încuraja copiii sa-si împartaseasca liber trairile, gândurile, cu colegii si educatoarea, de a identifica împreuna colegii absenti sau coordonatele temporale (ziua, luna, anul în care sunt) si de a le permite prichindeilor sa descopere diverse lucruri noi despre tema saptamânii respective.
Relaxarea începe cu ...Activitati libere
Programul zilei continua cu activitati liber alese, sala de grupa fiind delimitata în mai multe centre de interes.
Centrele de activitate sunt, în fapt, o maniera de organizare a spatiului educational din grupa, dupa criteriul activitatilor fundamentale pe care le desfasoara copiii. Ele asigura cunoasterea realitatii în domeniile cele mai importante: prin stiinta, arta, jocuri de rol, jocuri de masa, biblioteca, constructii etc.
În oricare dintre centre, copilul descopera realitatea fie individual, fie colaborând cu ceilalti. Independenta, în alegere si actiune, se completeaza cu cooperarea si negocierea solutiilor.
Ei, si pentru ca e trecut de ora 10:00, iar prichindeii nostri au nevoie de un plus de energie pentru a continua programul zilnic, a sosit momentul când copiii servesc o delicioasa si sanatoasa gustare de fructe, ce abia-si mai cara vitaminele.
Gata, acum putem continua ziua cu Activitati pe domenii experientiale! Sau, cum ar spune juniorii Eurokid, începem sa modelam, sa pictam, sa lipim, ba chiar sa numaram ori sa socotim, sa exploram natura, sa rasfoim prin carti si prin imaginatie. Si stim, când esti copil viata-i un joc, asa ca, avem activitati statice împletite cu cele dinamice, pentru ca prichindeii iubesc sa faca sport, sa cânte, sa danseze si sa-si creeze propriile jocuri în aer liber.
Pofta buna si apoi somn usorMasa de prânz & Odihna
Este ora 12:00, iar burticile si nasurile copiilor anunta masa de prânz!
Pentru ca ne dorim copii puternici si sanatosi, avem grija ca ei sa aiba o dieta echilibrata! Bucataria noastra proprie ne ajuta sa oferim mâncare delicioasa si hranitoare copiilor, care este degustata mai întâi de responsabili si apoi servita celor mici. Bucuria bucatareselor noastre este imensa când copiii, într-un glas, multumesc satisfacuti pentru masa!
Ceasul si-a mutat limba aproape de ora 13:00, iar dupa un prânz copios urmeaza momentul de odihna. Juniorii Eurokid se grabesc sa-si îmbrace pijamalele cu miros de mama! Este unul din momentele ce cuprind activitatile de dezvoltare personala, dar si al rutinelor. Copiii sunt încurajati si învatati sa se dezbrace si sa îmbrace singuri, dar sunt sprijiniti ori de câte ori este nevoie.
O zi reusita la EuroKidNe vedem a doua zi!
Dupa somn, voinicii se trezesc cu pofta de bun, caci le-a soptit doamna educatoare ca au, astazi, în meniu, delicioasa prajitura pregatita cu atentie si dospita cu dragoste pentru copii.
Iata ca timpul zboara si este deja ora 16:00! Odata ajunsi în sala de grupa, copiii se asaza la masute sau se grupeaza, în functie de activitatile propuse de educatoare, pentru consolidarea activitatilor din prima parte a zilei. Trebuie sa recunoastem ca activitatile preferate de cei mici sunt cele pe care le desfasuram în aer liber, atunci când vremea e blânda cu noi.
Când soneria interfonului începe sa sune, ochii piticilor se umplu de nerabdarea revederii celor mai dragi fiinte!
Este ora 18 00, iar linistea ce se asterne în fiecare sala de grupa, trimite la culcare jucariile ce-si asteapta micii camarazi pentru o noua zi la gradinita!