BRdent Stomatologie Non Stop sector 2

Estetica dentara

...
Fatete dentare

Aplicarea unor fatete dentare special realizate pentru nevoile danturii tale îti poate transforma cu adevarat zâmbetul – acesta va capata un aspect placut si uniform, pastrându-si în acelasi timp naturaletea. Dar ce este o fateta dentara, mai precis? Lucrari protetice fixe, sub forma unor pelicule foarte subtiri de ceramica, fatetele dentare se aplica pe dintii frontali, în general pentru a masca anumite imperfectiuni de natura estetica. 

Desi învelisul este unul subtire, rezistenta unei fatete dentare este binecunoscuta, fiind asigurata de evolutia tehnologiei din ultimii ani atât în ceea ce priveste materialele folosite, cât si a tehnicilor de aplicare stapânite de medicii stomatologi. Procedura de aplicare a unei fatete dentare este minim invaziva, iar rezultatele sunt imediate: te vei bucura de un zâmbet impecabil, iar micile imperfectiuni ale dintilor vor deveni insesizabile, fiind perfect mascate de noua ta fateta dentara. De altfel, rolul unei fatete dentare este nu doar de a corecta micile defecte, ci si de a se integra armonios cu dintele natural.

Strungareata, culoare inestetica, un dinte ciobit sau o forma ciudata a dintelui? Vei uita de ele în cel mai scurt timp. Atentie, însa: înainte de a lua decizia de aplicare a unei fatete dentare, este necesara o analiza detaliata asupra danturii, sub îndrumarea medicului specialist, astfel încât lucrarile de estetica dentara sa fie conforme si cu prioritatile de functionalitate si sanatate a danturii. Pentru programari si informatii, Clinica de Stomatologie Sector 2 BRdent va sta la dispozitie.

...
Albire dentara profesionala

Albirea dintilor este una din cele mai populare proceduri dentare. Vizitele periodice la dentist si o curatare profesionala a dintilor ajuta la pastrarea sanatatii acestora din urma, insa pentru a obtine un rezultat estetic superior este nevoie si de procedura de albire profesionala efectuata in cabinetul stomatologic.

Albirea dentara profesionala este recomandata pentru toate personele care isi doresc o schimbare de look. Rezultatul este vizibil imediat, iar efectele se pot mentine pentru aproximativ 2 ani. Dintii devin cu 3-4 nuante mai albi, producand un efect de intinerire de 5 pana la 10 ani. De asemenea, aceasta procedura este indicata in cazul unor evenimente care cer un zambet impecabil intr-un interval de timp scurt – casatorie, petreceri, intalniri de afaceri, conferinte, diverse evenimente mondene.

 

PASII PENTRU OBTINEREA ZAMBETULUI DORIT

Albirea dintilor se realizeaza numai in urma unei consultatii la medicul stomatolog, care va stabili cauza colorarii dintilor si planul de tratament care poate conduce la imbunatatirea semnificativa a aspectului acestora. Va trebui, in primul rand, sa fie tratate toate afectiunile gingivale, daca acestea exista. Apoi va fi efectuata o igienizare profesionala completa (detartraj, periaj profesional, air-flow). Pentru obtinerea efectului de estetic dorit poate fi necesara schimbarea plombelor sau a lucrarilor protetice vizibile a caror culoare este diferita de cea obtinuta prin albirea dintilor.

 

ALBIRE PROFESIONALA CU OPALESCENCE BOOST

Procedura este noninvaziva si presupune aplicarea unei substante cu o concentratie mare de peroxid de hidrogen, pe dintii care se vad atunci cand zambim. Aplicarea se poate face, in functie de nuanta dorita, de mai multe ori in cadrul aceleiasi sedinte (de aproximativ 90 de minute), fiind foarte potrivita pentru pacientii care sunt foarte ocupati. Tratamentul cu Opalescence Boost se poate realiza numai in cabinetul stomatologic.

Inainte de inceperea tratamentului, este necesara o evaluare stomatologica si o curatare dentara profesionala a dintilor. In cadrul procedurii de aplicare a substantei de albire a dintilor, gingiile si mucoasele sunt protejate.

Opalescence Boost este un sistem acceptat de ADA (Asociatia Dentistilor Americani).

 

DE CE ESTE NECESARA ALBIREA DINTILOR?

Structurile dintelui sunt reprezentate de smalt (la exteriorul coroanei dentare – partea vizibila a dintelui), dentina (sub smaltul dentar) si cementul (substanta dura care acopera radacina dentara). Aceste structuri protejeaza pulpa dentara (asa-numitul “nerv” al dintelui).

Culoarea naturala a smaltului dentar este alb-translucida, potentata de culoarea structurilor aflate sub acesta. Culoarea normala a dentinei este galbena, dar are o structura poroasa si anumiti compusi provenind din “nervul” dentar trec in dentina, colorand-o in timp in maroniu, maroniu-roscat sau maroniu-gri. Culoarea pe care o observam se datoreaza unui complex de factori organici sau anorganici ce intervin in cadrul structurilor dure dentare, fie din interiorul dintelui, fie din exteriorul acestuia, cu predominanta factorilor interni. De asemenea, unii dintre pigmentii alimentari (cafea, tutun, ceai, vin rosu etc.), precum si anumite substante (tetraciclina, fluor in exces) pot contribui la modificari nedorite ale culorii acestora. Din acest motiv, o igiena riguroasa si chiar cleaning-ul profesional sunt insuficiente. Din fericire, stomatologia moderna vine cu solutia rapida si accesibila – albirea dintilor.