My Heart Age - Clinica cardiologie Bucuresti, Ilfov

Electrocardiografia (EKG)

Electrocardiografia (EKG) este un test care înregistreaza activitatea electrica a inimii si identifica aritmiile cardiace, ischemia miocardica sau tulburarile de conducere. EKG-ul poate diagnostica tulburarile de electricitate  ale inimii dar, uneori,  în ciuda existentei unei probleme cardiace, aceasta nu apare pe EKG de reapaus, caz în care sunt necesare investigatii suplimentare pentru a obtine un diagnostic, precum o ecografie cardiaca.

La ce ajuta o electrocardiografie?

Acesta investigatie este una comuna si nedureroasa si este folosita, în general, pentru a detecta problemele cardiace si pentru a monitoriza sanatatea inimii. Poate ajuta în identificarea unei palete diverse afectiuni cardiace, inclusiv un ritm cardiac anormal (prea rapid sau prea lent), o inima marita, o boala coronariana, sau o boala valvulara.

Cand este recomandat un EKG?

Medicul cardiolog poate recomanda efectuarea unei electrocardiografii (EKG) în cazul în care pacientul acuza simptome precum dureri în piept, palpitatii cardiace, dificultati de respiratie, ameteli, puls rapid, oboseala, scaderea capacitatii de a face miscare etc. 

Cum se efectueaza electrocardiografia ?

Învestigatia se efectueaza cu pacientul asezat pe pat. Acesta are atasati 6 electrozi pe torace si electrozi la mâini si picioare. Acesti electrozi sunt conectati printr-un  sistem wireless la un calculator care receptioneaza semnalele electrice ale inimii.

Galerie foto
  • ...