Eurosanity - Centrul Medical, Bucuresti

Obstetrica-Ginecologie

Aparatul genital al femeii se afla in abdomen inferior (Pelvis) si este alcatuit din 2 glande sexuale (ovare) si urmatoarele organe: 2 trompe, uter, vagin, vulva. Toate acestea sunt localizate în partea inferioara a abdomenului.

Trompele se deschid în uter, care are un perete gros si musculos, captusit cu o mucoasa. Acesta se continua cu vaginul, care se deschide la exterior prin vulva. Organele sexuale exterioare ale unei femei sunt clitorisul si deschiderea vaginului.

Afectiunea inflamatorie pelviana reprezinta o infectie a uterului, a trompelor uterine si, posibil, a ovarelor (boala inflamatorie pelviana).

Patologie din sfera Obstetrica-Ginecologie:

Anexita: sau boala inflamatorie pelviana este o afectiune datorata unui proces infectios la nivelul trompelor uterine si ovarelor (salpingoovarita) frecventa la persoana tânara, uneori cu consecinte grave: sarcini extrauterine/ infertilitate.

Flora vaginala variaza în functie de pH-ul si concentratia de estrogeni a mucoasei vaginale, aflate în strânsa corelatie cu vârsta, astfel:

  • prepubertar si postmenopauza flora este dominata de stafilococcus spp. si corynebacterium spp. ;
  • la femeile active sexual flora microbiana se modifica, fiind alcatuita din Enterobacteriaceae, streptococcus spp, stafilococcus spp, bacterii anaerobe.

Boala infectioasa: cunoscuta si sub numele de boala transmisibila, este boala care rezulta dintr-o infectie. Infectiile sunt cauzate de agenti infectiosi (agenti patogeni), inclusiv: Virusi si agenti conexi, Bacterii si Ciuperci, Paraziti, viermi sau helminti.

Sindromul ovarelor polichistice: sau anovulatie hiperandrogenica (AH), sau sindromul Stein–Leventhal, este un set de simptome datorite unui inechilibru de hormoni la femei.Simptomele: cicluri menstruale iregulare sau inexistente, cicluri abundante, exces de par pe corp si pe fata, acnee, durere în zona pelvica, greutati în a ramâne insarcinata, si pete de piele groasa, mai închisa la culoare, catifelata. Afectiunile asociate sunt: diabet tip II, obezitate, apnee obstructiva de somn, boala de inima, tulburari de dispozitie, si cancer endometrial.

Menopauza = perioada critica: reprezinta acea perioada atunci când ciclurile menstruale se opresc si nu mai poate avea copii. Se spune ca a aparut atunci când o femeie nu a mai prezentat menstruatie de un timp apare de obicei între vârsta de 45 si 55 de ani.

Infertilitatea/sterilitatea: este incapacitatea unei persoane de înmultire pe cale sexuala. se întâlneste la ambele sexe si poate fi de doua tipuri:

  • sterilitate primara: se refera la acele cupluri care nu au avut sarcini în antecedente;
  • sterilitate secundara: se refera la acele cupluri care au conceput macar o data un copil, dar nu pot concepe ulterior.

Cancerul de col uterin: este un neoplasm malign al colului uterin sau cervixului. Se poate manifesta prin sângerare vaginala, dar simptomele sunt de multe ori absente pâna când cancerul e deja într-un stadiu avansat. Tratamentul consta în interventie chirurgicala în stadiile incipiente si chimioterapie împreuna cu radioterapie în stadiile avansate ale bolii.

Cancerul endometrial: reprezinta un tip de cancer ce apare la nivelul endometrului,

Tarife Obstetrica-GinecologieConsultatie Ginecologie – Obstetrica200 RONControl / Interpretare analize100 RONColposcopie video-asistata (momentan indisponibil)250 RONEcografie mamara bilaterala (san)195 RONEcografie transvaginala200 RONEcografie de sarcina trim.I 4-6 saptamani200 RONEcografie de sarcina trim.II 7-12 saptamani200 RON

Galerie foto
  • ...