Bimcad - Intabulare si cadastru Bucuresti si in tara
Topografie inginereasca
Contribuie la punerea în aplicare a planurilor ingineresti, ocupându-se de trasarea sau pozitionarea în spatiu a punctelor din aceste proiecte. Trasarile topografice, releveele topografice, întocmirea retelei de nivelment sau retelei de sprijin contribuie la evitarea costurilor suplimentare.
Topografia inginereasca poate fi utilizata într-o varietate de moduri. De exemplu, poate fi folosita pentru:
- trasarea sau pozitionarea de puncte în spatiu
- reprezentarea la o anumita scara a suprafetei terestre cu toate elementele din teren pe o anumita suprafata
- crearea retelelor de sprijin în vederea executarii tragerilor foarte precise din santierele de constructii
Cu alte cuvinte, topografia inginereasca ne ajuta sa economisim timp, resurse si sa evitam anumite pagube materiale care s-ar putea produce daca aceasta nu ar fi folosita.
Ridicarile topografice pot fi desenate pe o harta sau pozitionate în spatiu folosind o retea de nivelment. Aceasta retea este formata din lasere si alte dispozitive care masoara cota unei zone, creând o harta detaliata a suprafetei acesteia. Aceste informatii sunt apoi utilizate pentru a evita costurile suplimentare legate de evaluarile impactului asupra mediului (EIA).
Ridicarile topografice sunt adesea folosite pentru a descrie cota unei suprafete în raport cu nivelul marii. Ele pot include, de asemenea, informatii despre cât de abrupta sau înclinata este fiecare zona.