Anit Romania - Centrul de Asistenta si Tratament in Adictii
14.052 vizualizariComunitate terapeutica Valea Doftanei
Sesizand lipsa totala din Romania a posibilitatilor de postcura terapeutica, ANIT si-a canalizat eforturile in directia punerii in functiune a unui astfel de centru tip comunitate terapeutica, fara de care dependenta nu poate fi tratata cu succes, construita dupa toate normele C.E., avand toate facilitatile si necesitatile unei astfel de unitati. Comunitatea Valea Doftanei este o unitate ultramoderna construita si gandita dupa modelul comunitatilor din Europa Occidentala, asezamant care incheie ciclul terapeutic.
Comunitatea dispune de camere cu 2 paturi, bucatarie proprie, incalzire centrala, spatii primitoare. Ea poate gazdui un numar maxim de 22 baieti si 4 fete.
Viziunea Comunitatii Terapeutice Valea Doftanei asupra clientului: -persoana care consuma sau este dependenta de droguri este acceptata neconditionat, ca fiinta umana, -orice fiinta umana are dreptul la respect, -judecatile de valoare asupra persoanei care consuma droguri sunt ineficiente, -responsabilitatea reabilitarii este a clientului; victimizarea consumatorului de droguri trece raspunderea reabilitarii pe umerii lucratorilor, in consecinta este ineficienta, -persoana consumatoare de droguri nu este o persoana bolnava, -iesirea din programul de asistare in comunitate la recomandarea comunitatii presupune deprinderea acelor comportamente care sa tina departe persoana care a consumat droguri de consumul de droguri, -deprinderea comportamentului de abstinenta este posibila pentru toti consumatorii, -asistarea unilaterala a clientului, prin concentrarea doar asupra uneia sau doar a doua dintre cele trei componente ale sistemului BPS (bio-psiho-social) este ineficienta.
Comunitatea terapeutica este o metoda de asistare a persoanei care consuma droguri, in vederea reabilitarii BPS si face parte din proiectul global de asistenta integrata a consumatorului de droguri. Conform acestui principiu, Comunitatea Terapeutica Valea Doftanei colaboraza cu institutile care fac parte din sistemul medical, social, judiciar, educational si de asistenta psihologica in vederea asigurarii unei interventii de succes in reabilitarea clientilor.
Tratament cu metadona
Evaluare medicala generala în vederea admiterii în program: luni - vineri între orele 16.30-19.30 Programarea se face telefonic la secretariatul centrului.
Criterii de admitere in program: - dependenta opiacee - varsta peste 18 ani - absenta unor conditii medicale grave - absenta unor tulburari psihiatrice grave Centrul asigura servicii complete si anume: - consultatie si evaluare medicala generala, psihiatrica si psihologica - consiliere psihologica individuala sau de grup - consiliere si alte servicii de asistenta sociala - testare rapida a drogurilor in urina, testare HIV/SIDA - psihoterapie individuala si de grup - asistenta si administrarea tratament substitutiv cu metadona, suboxona, naltrexona etc. - evaluare bio-psiho-sociala a consumatorilor de droguri - reabilitare si reintegrare sociala - consiliere familiala
0728.983.652
- Prestari servicii
-
Consultatie si evaluare medicala generala, psihiatrica si psihologica, testare rapida a drogurilor in urina, testare HIV/ SIDA, asistenta si administrare tratament substitutiv. Consultatie si evaluare...